Atamaları protesto eden öğretmeni Bakan Dinçer sakinleştirdi

Ardahan'da YİBO açılışında konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir öğretmenin atama tepkisiyle karşılaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Dinçer, yanına çağırdığı öğretmeni, atamalarla ilgili açıklama yaparak sakinleştirmeye çalıştı.

3 yıldır atanamayan Kafkas Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunu Ayşegül Namlıgezoğlu (24), Bakan Dinçer'e tepki göstererek, öğretmen atamalarının daha fazla yapılmasını istedi. "350 bin öğretmen atama bekliyor." diyen Namlıgezoğlu, şunları söyledi: "Verilen sözler tutulmadı. Ben 3 yıldır KPSS'ye hazırlanıyorum. Benim gibi bir sürü arkadaşım var. Her hafta bir öğretmen arkadaşımız intihar ediyor. Hangi basın bunu yansıttı size. Okullara hayat katıyorsunuz diyorsunuz. Hangi öğretmenle. Benim yerime işletme fakültesi giriyor. Benim yerime kız meslek lisesi mezunu giriyor."

Bakan Dinçer, Namlıgezoğlu'nu yanına çağırarak, "Gel burada derdini anlat." dedi. Bakan Dinçer, "Ben sizin söyleyeceğinizi söyleyeceğim. Bu ülkenin sorunlarını bizler popülist bir tavırla çözmeye kalkarsak çözemeyiz. Türkiye'de 347 bin öğretmen atama bekliyor." diye belirtti.

Araya giren öğretmen adayı ?Hayır 350 bin? deyince Bakan Dinçer, "Bir dakika ben konuşayım." ifadesini kullandı. Bakan Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: "Bu konuyu sizinle çok açık konuşuyorum. Biz gerçekten bugüne kadar 320 bin öğretmen aldık mı almadık mı? Aldık. Son 2 yıldır en az 40'ar bin öğretmen atadık. 247 bin atama bekleyen var. 658 bin öğretmen olmayı bekleyen öğrenci var. Üst üste koyduğunuz zaman neredeyse 1 milyona yakın öğretmen adayımız var. Bu birinci tespitimiz. İkinci tespitimiz ise bizim 116 bin öğretmene ihtiyacımız var. Biraz daha okullaşma oranı fazla olduğunu göz önüne alırsak bu rakam 150 bine çıkar. Biz bu sayıyı aldıktan sonra bize yılda emekli olan öğretmenlerin yerine 7 -8 bin öğretmen ihtiyacımız doğacak. Onun için oturup bunu konuşarak çözmemiz lazım. Popülist bir tavırla olmaz bu tür işler."

Bakan'ın konuşmasının ardından yanından ayrılan öğretmen adayı, "Öğretmenler atanamadıkları için intihar ediyorlar. Basın bunları dile getirmiyor. İlk defa böyle bir fırsat yakaladım. Bakan Bey'e derdimi dile getirdim. Bizim istediğimiz daha fazla öğretmen atanması. Bunu rica ediyoruz." şeklinde tavrına açıklık getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber