Bakan Günay: Turizmin içine çağdaş sanatın katılması gerekir

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ?Turizm alanındaki başarıların içerisine çağdaş sanatın da katılması gerekir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği'nin (TUROB) düzenlendiği 'Dünyanın Yeni Sanat ve Kültür Turizm Durağı: İstanbul' konulu toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de turizmin başarılı sonuçlar elde etmeye devam ettiğini vurguladı. Ertuğrul Günay, ''Bu başarılarımızın farklılaşarak devam etmesi için turizmin içine çağdaş sanatın da katılması gerekiyor. Tıpkı gastronomi ve mimari gibi. İstanbul'un bir kongre turizmi merkezi olmaması düşünülemez. Bu konuda da iyi gidiyoruz. Şu anda dünyada dokuzuncuyuz.? diye konuştu.

Günay, ?İstanbul'un kongre şehri olamaması, tarihine ve kültürel yapısına haksızlık olurdu. Öte yandan alışveriş turizmi alışkanlığı da yaratılıyor. İstanbul'daki alışverişi geleneksel alışveriş noktalarına yönlendirmek gerekiyor. Bu konuda biraz geç kaldık.'' ifadelerini kullandı.

İstanbul'un güzel konumunun kültür ve sanatla bezenmesi gerektiğini belirten Günay, ?İstanbul'un tepelere tırmanan yapılarıyla değil, bunlarla gündeme gelmesini umut ediyorum. Alışveriş merkezleri kadar, kültür ve sanat merkezleri de yapmalıyız. Bu konuda çalışmalarımız var.? dedi.

Günay yapılan hizmetleri şu şekilde sıraladı: ?Topkapı Sarayı 2013'te iki misli büyümüş olacak. Darphane, İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne katılarak oradaki alanı da iki misli büyütecek. Çok tartışılan Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) restorasyonu nihayet başladı. Şantiye kurulmuş durumda."

Günay, dünya kentlerindeki yeşil alanları gördükten sonra, Türkiye'deki yeşil alan oranının düşük olduğunu anladığını ve bu yönde çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber