Kocaeli Üniversitesi öğrencileri kalem bıraktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2005 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) 6 Mayıs tarihinde meydana gelen olaylarla ilgili yargılanan 3 öğrenci, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

6 Mayıs tarihinde Kocaeli Üniversitesi Bahar Şenliği sırasında Deniz Gezmiş posterini asan bir grup ile karşıt görüşlü üniversite öğrencileri arasında çıkan arbedede başından vurulan bir asker hayatını kaybetmiş, bazı öğrenciler de yaralanmıştı. Olayın ardından savcılık tarafından haklarında tutuklama kararı çıkarın 3 öğrenciden sadece Çağlayan Bozacı yakalanmış, Kuzey Boy ve Özcan İlter isimli öğrenciler ise Kocaeli Adliyesi'ne getirilerken firar etmişti.

Toplam 33 kişinin yargılandığı olayla ilgili olarak bugün Kocaeli Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşma yapıldı. 1.5 aydır her yerde aranan Kuzey Boy da mahkemeye katılarak ifade verdi. Tedbirsizlik ve dikkatsizlik nedeniyle yaralanmaya sebebiyet vermek, izinsiz afiş asmak ve görevli memura mukavemet suçlaması ile haklarında tutuklanma kararı çıkartılan 3 şahıs, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yargılanan arkadaşlarına destek vermek üzere bir grup üniversite öğrencisi de Kocaeli Üniversitesi Merkez Kampüsü'ne gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından öğrenciler, üniversite kapısına kalemlerini bıraktı. Grup daha sonra sloganlar eşliğinde Kocaeli Adliyesi'nin önüne hareket etti.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri adliye önünde geniş güvenlik tedbiri alırken, grubu adliye girişine yaklaştırmadı. Çevik Kuvvettin kurduğu barikat nedeniyle mahkemede ifade veren öğrenciler ile onlara destek veren arkadaşları, duruşmanın sona ermesinin ardından bir alışveriş merkezinin önünde buluştu. Burada bir basın açıklaması yapan Kuzey Boy, üniversite yönetimini ve jandarmayı suçladı. Açıklamanın ardından Kuzey Boy, 1.5 aydır aranması nedeniyle görüşemediği arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber