Alanya il olmak istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya'da bazı siyasi partilerle sivil toplum örgütlerinin organizesiyle ilçenin il yapılması isteğinin dile getirilmesi amacıyla miting düzenlendi.

Üzerinde Alanya plakasını temsil eden ''82 ALN 82'' yazılı tişörtler giyerek İskele Meydanı'ndaki mitinge katılan bazı vatandaşlar, Alanya'nın il olması isteğini dile getiren pankartlar taşıdı.

MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, mitingde yaptığı konuşmada, Alanya'nın her açıdan il olmayı hak ettiğini, ancak defalarca söz verilmesine rağmen bunun gerçekleşmediğini savundu.

Alanya'nın beldeleriyle 260 bin nüfusa sahip olduğunu, il olması halinde yeni ilçeler eklenerek nüfusunun 350 bine çıkabileceğini ifade eden Uyar, Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapmış Alanya'nın mutlaka il olması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Sinan Aktaş da, mitingde Sayın Başbakan'a seslerini duyurup il olma taleplerini yüksek sesle haykırmak istediklerini kaydederek, ''Burada birlik, beraberlik ve bütünlük oluştu. Umuyorum ki bunun neticesini alacağız'' dedi.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim de, Alanya'ya il yapılma vadinin ilk defa 1991 yılında Süleyman Demirel tarafından verildiğini belirterek, ''Daha sonra Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz da Alanya'nın il yapılacağı vaadinde bulundu. Ama hiç biri sözünü yerine getirmedi. Ama Alanya'nın 21 yıl önce başlayan il olma sevdası hiç sona ermedi'' diye konuştu.

Hazırlanmakta olan Büyükşehir Yasa tasarısı ile Alanya'nın il olma ihtiyacının artacağını savunan Dim, ''Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar yaklaşık 600 kilometre uzunluğunda bir alan var. Bu alanın tek merkezden yönetilmesi, hizmeti ve kaliteyi azaltır'' dedi.

Mitingde Anadolu Selçuklu Devleti hükümdarı Alaaddin Keykubat'ı canlandıran Mevlüt Zavlak, Alaaddin Keykubat'a atfen yaptığı konuşmada, yeni bir yasa ile Alanya'nın Antalya'ya bağlanacağını duyduğunu, bunun kemiklerini sızlattığını belirterek, Alanya'nın il yapılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber