Saldırıya uğrayan gazeteciler suç duyurusunda bulundu

Dün 19. duruşması görülen ?Futbolda Şike Davası"nda mahkemenin verdiği tahliyeler ile ilgili haber takibi yaparken cezaevi önünde saldırıya uğrayan gazeteciler, emniyete giderek failler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülen aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 93 sanıklı şike davasının 19. duruşmasında 5 sanık hakkında tahliye kararı verilmişti. Sanıklardan Bülent İbrahim İşçen, Ali Kıratlı, Sami Dinç, Ahmet Çelebi ve Haldun Şenman'ın Metris Cezaevi'ndeki tahliyelerini takip eden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sefa Kıdık ve Çağatay Kenarlı ile İhlas Haber Ajansı (İHA) kameramanı Onur Turan, öfkeli bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıya hedef olan gazeteciler, emniyete giderek olay ile ilgili suç duyurusunda bulundu. İHA kamerasının parçalanarak kullanılamaz hale geldiği olay sonrası Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Atışalanı Polis Merkezi'nde ifade veren Kıdık, Kenarlı ve Turan, polis merkezi çıkışında kapıda bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Saldırıya, haber takibi yaptıkları cezaevi önünde hedef olduklarını belirten DHA muhabiri Çağatay Kenarlı, ?Cezaevi önüne gelen minibüsten inen bir şahıs, önce küfür etti, ardından saldırdı. Kaçmamıza rağmen üçümüzü de yakalayıp darp etti. Daha sonra İhlas Haber Ajansı'ndaki arkadaşımız Onur Turan'ın kamerasını alarak, yere vurup parçaladı. Olay sonrası emniyete suç duyurusuna geldik ve olay hakkında ifade verdik? dedi.

Olayda kamerası parçalanan İHA kameramanı Onur Turan da, suç duyurusunda bulundu. Mahkemenin verdiği kararla tahliye olan 5 sanığın cezaevinden çıkışını beklerken bir şahsın saldırısına uğradıklarını kaydeden Turan, olay sırasında kamerasının parçalandığını ifade etti. Turan, saldırgan hakkında şikayetçi olduklarını belirtti. Uzun yıllar Hürriyet Gazetesi ve Doğan Haber Ajansı'nda polis muhabirliği yapan tecrübeli gazeteci Sefa Kıdık ise, ?Arkadaşlar olayları anlattı. Yaşananlar bundan ibaretti. Basına yönelik saldırıyı kınıyorum? dedi.

Dün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde 19. duruşması görülen 93 sanıklı ?Futbolda Şike? davasında mahkeme 5 sanık hakkında tahliye vermiş, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamı yönünde karar almıştı. Yıldırım'ın, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber