Vali kahraman: Mut, Karaman için önemli bir ilçedir

Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Mersin'in Mut ilçesinde 9.'su düzenlenen Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman ve Mut arasındaki ilişkiyi ?Mut'tayız ve mutluyuz' şeklinde ifade eden Vali Kahraman, ?Öncelikle Karaman için, Karaman halkı için her daim vefalı bir dost, vefalı bir komşu olan Mut'ta olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Biz de komşuluk, akrabalıktan önce gelir. Bu sebepledir ki Mut'un Karaman için ayrı bir yeri vardır.? dedi.

Mut ile Karaman arasındaki ilişkinin tarihsel boyutuna dikkat çeken Vali Kahraman, tarihten gelen bu bağın geleceğe taşınması gerektiğini belirterek, ?Mut ile Karaman arasında ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda tarihten gelen bir ilişki, bir bağ vardır. Bu bağ sözde değil, özde bir bağdır. Bunun için de bu ilişkinin her geçen gün daha da arttığına şahit oluyoruz. Biz bu ilişkinin ve bu dostluğun daha sağlıklı yürümesi için bugüne kadar elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Biz komşusunu önemseyen ve komşusuyla var olduğuna inanan bir medeniyetiz. Bunun için de komşunun külüne dahi muhtaç olunabileceğine inanırız. İşte Mut ile Karaman arasındaki ilişkinin ve samimiyetin özü budur. Bu samimiyet ve dostluk Toroslar kadar yüce, Göksu kadar coşkundur. Dileğimiz ve duamız bu yüce duygunun her daim yaşamasıdır. Biz bu niyetle bugün buradayız. Derdinizi de sevincinizi de her daim paylaşmaya hazır olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Kayısı Festivali bir araya gelmemiz, bir olmamız için bir vesile oldu. Bu festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, hasadınızın bereketli, gönlünüz şen olsun diyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber