Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 'Haydi Meydana' adlı programa katıldı

TRT Belgesel Televizyonu tarafından İnönü Kapalı Çarşı üzerinde çekimleri gerçekleşen ve canlı yayınlanan 'Haydi Meydana' adlı programa katılan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın bölgenin önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Belgesel Televizyonu tarafından İnönü Kapalı Çarşı üzerinde çekimleri gerçekleşen ve canlı yayınlanan 'Haydi Meydana' adlı programa katılan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın bölgenin önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ?Malatya büyükşehir olma yolunda ilerliyor. İnşallah büyükşehir statüsünü de kazanacak. Malatya, planlı büyüyen ve gelişen önemli bir şehir. Ayrıca, bölge illerden göç alan, doğudan önemli oranda göç alan bir şehir. Şehrin bu gelişmişliği, ekonominin ve sanayinin büyümesi, göç alması, sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemini bir o kadar önemli hale getiriyor? dedi.

?Biz belediye olarak şehrin gelişmesi adına, altyapının yenilenmesi, yeni cadde ve bulvarların açılması, şehir dönüşüm projelerinin uygulanması gibi projelerimizin yanında önem verdiğimiz bir diğer önemli proje de, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yapılabileceği alanların inşa edilmesiydi" diyen Başkan Çakır şöyle konuştu:

"Bugün burada tanıtmış olduğunuz sergilerde gördüğünüz eserler, başta bizim sanat merkezi MABESEM olarak yapmış olduğumuz projelerdir. Sadece sanat merkezimizde bunları icra etmeyerek, şehrimizin değişik bölgelerine de bunları yaygınlaştırdık. Şu anda dört tane semt konağı yapıyoruz ve bunlardan iki tanesi faaliyete geçti. 17 tane Çok Amaçlı Sosyal Tesisimiz var. Bunlardan yaklaşık 10 tanesi şu an hizmet veriyor. Kadın Kültür ve Spor Merkezi ile Aile Danışma Merkezimiz hizmete girdi. Belediye Sosyal tesislerimizde, semt konaklarımız ve sanat merkezimizde kendimize ait tarihimize, kültürümüze ait sanatlar öğretiliyor. Ayrıca, gezici bir seyyar tiyatro TIR'ımız var ve bununla da ilçelerimize ve köylerimize kadar gidilerek, buradaki öğrencilerimize tiyatro gösterileri yapılıyor."

Eski eserlerin, tarihi mekanların yaşatılması adına çalışmaların devam ettiğini aktaran Başkan Çakır, "Bu kapsamda Sanat Sokağı projemiz var. Bu çalışmalarımızı Sanat Galerisi projesi ile bütünleştirerek, Sanat Sokağı, Hanımlar Pazarı, Gençlik Merkezi gibi çalışmaları tek bir bölge içerisinde planlıyoruz. Malatya'nın eski eserlerini bu proje içerisinde yaşatacağız? ifadelerini kullandı.

Program sonunda Başkan Çakır, program sunucularına; kayısı ile Belediye Sanat Merkezi'nde yapılan işlemeli porselen tabak hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber