Bitlis Belediyesi'nce 17 çiftin nikahı kıyıldı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Aile toplumu da ülkeyi de ayakta tutan en önemli ve en sağlam tuğladır. O tuğla çekilip alındığında, o tuğla çürüdüğünde kaçınılmaz olarak toplum çürüyecektir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Belediyesi tarafından düzenlenen ve 17 çiftin nikahının kıyıldığı toplu nikah törenine, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Ak Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz ve vatandaşlar katıldı.

Bitlis Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Tanrıverdi, Türk toplumunda aile yapısının önemine değindi. Türk aile yapısının temel taşının aile olduğunu belirten Tanrıverdi, "Sizler bu temel taşın birer tuğlalarısınız. Bu tuğlalar ne kadar kuvvetli olursa aile de o denli sağlam olur" dedi.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın'a teşekkür eden Tanrıverdi, belediyelerin sadece su ve kanalizasyon işleri yapmadıklarını, sosyal belediyecilik görevi de yaptıklarını söyledi. Evlenen çiftlere saadet dileyen Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Evlenmede asıl hedef Allah'ı ve resulünü hoşnut edecek bir nesil yetiştirilmesidir. Onun için vatanına, milletine aşık, ailesine sımsıkı bağlı evlatlar yetiştirmek çok önemlidir. Aile toplumu da ülkeyi de ayakta tutan en önemli en sağlam tuğladır. O tuğla çekilip alındığında, o tuğla çürüdüğünde kaçınılmaz olarak toplum çürüyecektir. Kaçınılmaz olarak ülke çökecektir. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ekonomi, enerji ve tarım aile içindir. Elbette ki, yerel yönetim anlayışımızın merkezinde, temelinde aile vardır."

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise toplu nikahla ilgili projelerini hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını ve 17 çifte nikah kıydıklarını söyledi.

Alaydın, "Bitlis'te bir ilki gerçekleştireceğiz. Burada sponsorlar vasıtasıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Toplu nikah töreni ilk defa yapıyoruz. Müracaat eden tüm çiftlerimize ömür boyu mutluluklar dilerim" dedi.

Program din görevlisi tarafından yapılan dualarla devam etti. Ardından Bitlis Belediye Başkanı ve şahitlerin huzurunda 17 çiftin nikahları kıyıldı. Nikahı kıyılan çiftlere beyaz eşya ve mobilya armağan edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber