Memur, verilen sözlerin tutulmasını bekliyor

Haber Giriş : 24 Haziran 2005 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, 2004 toplu görüşmelerinde hükümet ile imzalanan ortak mutabakat metninde yer alan maddelerin hayata geçirilmesini istedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, 2004 toplu görüşmelerinde hükümet ile imzalanan ortak mutabakat metninde yer alan maddelerin hayata geçirilmesini istedi. Aksu, 'Hükümetle imzaladığımız ortak mutabakat metninde yer alan 50 maddenin 3 ay içinde Meclis gündemine getirilmesi gerekmesine rağmen, gündeme getirilen madde sayısı bir elin parmaklarının sayısını geçmemektedir. 2005 yılı toplu görüşmelerinde Kamu İşveren Kurulu ile masaya oturmadan önce çalışma hayatında nelerin yapılıp, nelerin yapılamadığı titizlikle belirlenmeli" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Aksu, düzenlediği basın toplantısında kamu yönetimindeki çarpıklıklara dikkat çekerek, yeni bir Kamu Personel Rejimi'ne ihtiyaç olduğunu söyledi. Kamu Personeli Reformu'nu desteklemekle beraber tasarının bu haliyle kabul edilemeyeceğini savunan Aksu, tasarının sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak, yeniden hazırlanmasını istedi

Memurun grevli toplu sözleşme talep ettiğini belirten Aksu, 'Kamu çalışanlarına artık dar gelen yasanın bir an önce ILO ve AB normlarına uygun hale getirilmesini talep ediyoruz' şeklinde konuştu.

'Disiplin affı hemen çıksın'

Disiplin affının bir an önce çıkması gerektiğini kaydeden Aksu, "Tasarının yasalaşmaması halinde, atamaları bekleyen binlerce memur haklarını kaybedecek. Kanunun sonradan çıkması halinde hiçbir önemi kalmayacak. Ve zamanında müracaat edemeyen bu memurlar için getirilen disiplin affının değeri kalmayacak. Vaktinde müracaat edemeyen memur, aftan yararlanamayacak" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber