Bakan Dinçer Ardahan'da

Ardahan'da çeşitli temaslarda bulunan Dinçer, öğretmenevinde, vali, kaymakamlar, belediye başkanları, il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla toplantı yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ardahan'da düzenlediği toplantıyla kentin eğitim alt yapısını gözden geçirdiklerini ifade ederek, ?Ardahan, eğitim alt yapı itibariyle çok büyük eksiklikleri tamamlamış görünüyor? dedi.

Ardahan'da çeşitli temaslarda bulunan Dinçer, öğretmenevinde, vali, kaymakamlar, belediye başkanları, il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla toplantı yaptı. Dinçer, toplantının ardından Çıldır ilçesine geçerek dün açılışını yaptığı Çıldır Lisesi'ni ziyaret etti. Dinçer, Çıldır Gölü kıyısındaki Ardahan Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde yaptığı açıklamada, toplantıda Ardahan'ın eğitim alt yapısını gözden geçirdiklerini ifade ederek, ?İhtiyaçlara baktık ve gelecekte 1, 3 ve 5 yıllık takip edeceğimiz stratejilerle ilgili bir hazırlık yaptık. Ardahan, eğitim alt yapı itibariyle çok büyük eksiklikleri tamamlamış görünüyor. Derslik başına öğrenci sayısı olarak, öğretmen başına öğrenci olarak Türkiye ortalamalarında çok daha iyi durumda. Dolayısıyla Ardahan'dan bundan sonra beklenen şey, eğitimin kalitesini geliştirmek ve çocuklarımızın rekabet gücünü ulusal düzeyde bir noktaya çekmek olacak? dedi.

Bakan Dinçer, son birkaç yılda meydana gelen gelişmeleri takip edildiğinde Ardahan'ın bu yönde hızla bir ilerleme kat ettiğini gördüğünü belirtti. Ancak bunun tatmin edici bir durum olmadığını belirten Dinçer, ?Doğrusu ben bugün Ardahan'dan umutla dönüyorum. Hem eğitim, hem sosyal hem de ekonomik olarak Ardahan bu bölgede ve çevresindeki ülkelerde çok güçlü bir potansiyel olarak görülüyor. Bu potansiyelin değerlendirilmesi halinde Ardahan'ın geleceği çok parlar? diye konuştu.

Ama daha da önemlisi bunun için iyi bir vizyona, iyi bir kadroya ihtiyaç var olduğunu kaydeden Dinçer, Ardahan'ın iyi bir kadroya sahip ve kadronun ortak bir hedefi olduğunu sözlerine ekledi. Dinçer, buradan karayoluyla Kars'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber