Giresun Üniversitesi Rektörü Attar'dan, Başbakan'a 3 çocuk desteği

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, "Türkiye bir zamanlar hep genç nüfusuyla övünürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buna gelen vurdu, giden vurdu. Ben 'Her ailede en az 3 çocuk doğması gerektiğini söyleyen' biriyim. Aklın yolu birdir." dedi.

Attar, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda Deniz Yıldızı Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yürütülen ''Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor'' projesi kapsamında düzenlenen "Kadın ve Kariyer" konulu konferansa katıldı. Konferansta konuşan Attar, kadının herşeyden önce toplumu yönlendiren çok önemli bir güce sahip olduğuna işaret etti. "Bizim tarih ve kültürümüzde toplum yapımızda kadının yeri nedir ne olmuştur. Biz aslında en önemli toplumsal vazifelerimizi, derslerimizi yine bir kadından öğrenmişizdir" diyen Attar, şöyle konuştu: "Daha okula gitmeden önce biz nesilden nesile aktarılmış olan çok önemli dersimizi anamızın nasihat ve öğütlerini öğrenmiş oluruz. Ama bu dersler çoğu zaman yeterli olmamaktadır. Eski Türk inancında kadının yeri çok önemliydi. Kadın lider olan 'hakan' ile aynı statüde bulunmaktaydı. Orhun Abideleri'nde kadının yedi gökyüzünün yedinci katında olduğunu öğretmektedir. Türk destanlarında kadın daima erkeğinin yanındadır. Çok konuşan, ama akıllı konuşandır. Son kararı verendir. Türk tarihinde kadın dışlanan değil, liderdir. Türk tarihinde kadın baş tacıdır. Bugün Avrupa'da dünyada sanki Türklerin törelerinde kadının dövülmesi horlanması varmış gibi, Türk insanı olduğu denildiği zaman kocaman bıyıkları iri yarı yapısıyla devamlı kadına şiddet uygulayana bir tip gösterilmektedir. Oysaki tarihin hiçbir yerinde bu yoktur. Tarihi bilgilerden yoksun olduğumuz için dış dünya bizi bunlarla itham ettiğinde biz diyemiyoruz ki, bizim tarihimizde gelenklerimizde örf adetlerimizde bu yoktur, diyemiyoruz. Destanlarımızda da kadın erkeğin yanındadır. Hem güç, hem de ilham kaynağıdır."

İslam karşıtlarının, İslam'ın kadın düşmanı olarak gösterdiğini kaydeden Attar, "İslam dinine karşı olanlar, İslam dinini kadın düşmanı olarak göstermektedir. Kız çocuklarını diri diri gömmek İslamiyetten önceki dönemdeydi. Ancak bu dönemden önceye saplantılı bir şekilde endekslenip kalmış zihniyetler kız çocuklarına ve kadınlara aynı psikolojiyi devam ettirmeye gayret ediyorlar. Bu kabul edilmezdir ve herşeyden önce de dine karşı gelmektir. Çünkü kitabından okursak dini peygamber efendimiz eş ve kadınlarına çok müstesna muamele eder. Tüm konularda eşleriyle istişare eder, fikrini alır, onlara insan muamelesi yapar. Bunları görmezden geliyorlar. Dünyada hiçbir din yok ki kadını bu kadar şereflendirmiş ve taçlandırmıştır. Kadını dövme, parçalama, nasıl boşarnırsın diye kurşunlama yoktur. Kadının dışlanması gibi birşey yoktur. Kadın baştacı birinci sınıf vatandaştır. Sınıfını kadın değil, ilahi güç ona vermiştir. Kadın cemiyeti yenileyendir, doğurandır. İlim verendir, mayamızı tutandır. Ananın sütü en önemli değerdir. Mayası helal süt ile mayalanmış bir milletin evlatlarıyız" diye konuştu.

"KEYFİYETİNDEN ÇOCUK YAPMAYANLARI ALLAH HİDAYETE ERDİRSİN"

Rektör Attar, Başbakan Erdoğan'ın 3 çocuk açıklamasına destek verdi. Attar,"Türkiye bir zamanlar hep genç nüfusuyla övünürdü. Başbakanımız 3 çocuk önerisinde bulundu. Buna gelen vurdu, giden vurdu. Ben de 'Her ailede en az 3 çocuk doğması gerektiğini söyleyen' biriyim. Aklın yolu birdir. Ailede anne ve baba öldüğü zaman 2 çocuğu varsa siz öldüğünde biri annenin biri babanın yerine geçiyor. Sıfır çocuk bırakarak dünyanızı değiştiriyorsunuz. 3 çocuk olunca en azından artı bir ile gidiyorsunuz. Bir çocuğu olanlar eksi birdedir. Keyfiyetinden çocuk yapmayanları da Allah hidayete erdirsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber