Başörtülüleri fotoğraflayan profesöre yargı yolu açıldı

Ege Üniversitesi'nde başörtülü öğrencileri fotoğraflayarak fişleyen uzay proferörü Esat Rennan Pekünlü'ye bir kötü haber de Danıştay'dan geldi.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay, daha önce bir aylık görevden el çektirme ve maaş cezası alan Pekünlü hakkında dava açılmasına izin verdi. Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Pekünlü'nün, başörtülü öğrencileri fotoğraflarını çekerek fişlemesi ve okula almaması üzerine başlayan soruşturma çok yönlü devam ediyor. Bu kapsamda Fen Fakültesi Dekanlığı, söz konusu öğretim üyesi için hakkında ceza soruşturması açılması için disiplin kurulu aracılığıyla lüzum-u muhakeme kararı vermişti. Bu karara itiraz eden Rennan Pekünlü, konuyu Danıştay'a götürdü. Danıştay 1. Dairesi bu konuda dekanlığı haklı bularak kararı onadı. Bu karar sonrası Rennan Pekünlü, İzmir Asliye Ceza Mahkemeleri tarafından yargılanacak. Bu konuda Danıştay'dan gelen resmî yazıda ise şu ifadelere yer verildi: "Fen Fakültesi Dekanlığı'nın önerdiği, Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün onayladığı, Lüzum-u Muhakeme kararı onaylanmıştır." YÖK Denetleme Kurulu'nun kararı ile Danıştay'ın aldığı karar, Pekünlü'ye tebliğ edildi.

Öte yandan YÖK Denetleme Kurulu tarafından rektörlük nezdinde dekanlığa gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi: "Soruşturmanın sağlıklı bir biçimde devamı, sınav dönemi nedeniyle muhtemel mağduriyetlerin önlenmesi bakımından Rennan Pekünlü hakkında yürütmekte olduğumuz soruşturmada yükseköğretim kurumları, yönetici, öğretim elemanı ve memurları disiplin yönetmeliğinin 26. maddede düzenlenen görevden uzaklaştırmanın önemine bir ay süreyle başvuru gereği hasıl olmuştur." denildi.

Bir diğer konu ise 16 Mayıs'ta, başörtülü öğrencileri fişlediği ortaya çıkan uzay profesörü hakkında rektörlük ve dekanlık, disiplin ve re'sen ceza soruşturması açmıştı. YÖK Denetleme kKurulu, bu iki soruşturmayı da bünyesine kattı. Bu konuda da dekanlığa bilgi veren Denetleme Kurulu, "16 Mayıs tarihi itibarıyla basına intikal etmiş olayla ilgili olarak Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü hakkında açılmışsa disiplin ceza soruşturmasına ilişkin dosyanın tarafımıza intikali, diğer işlemlerin tarafınızca sürdürülmesi..." denildi.

ÖMER ORUÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber