Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'in her köşesinden rahatlıkla denize girilebildiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özcan, yazılı açıklamasında, belediye tarafından yapılan Atıksu Arıtma Tesisi'nin artık tam anlamıyla faaliyete geçtiğini belirtti.

Yaklaşık 2 yıldır aktif olan tesiste günde 170 bin metre küp su arıtıldığını ifade eden Özcan, açıklamasında "Bu sebepten dolayı şu an Mersin'in her köşesinden rahatlıkla denize girilebilmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı deniz kirliliği ölçümlerinde, önceki yıllara göre yüzde 90 oranında azalma görülmüştür" ifadelerine yer verdi.

Özcan, 4 yıl önce Çavuşlu'da bulunan ve bölge halkının sağlığını olumsuz yönde etkileyen katı atık tesisini rehabilite ederek, spor ve park alanı haline getirdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Şu an merkeze bağlı 4 merkez ilçe ile 40'ın üzerindeki yakın köyün ürettiği günlük bin tona yakın katı atık ile Atıksu Arıtma Tesisi'nden elde edilen arıtma çamuru, ÇİMSA'nın kuzeyinde inşa ettiğimiz katı atık düzenli depolama tesislerinde bertaraf edilmektedir. Son 4 sene içerisinde çevre anlamında Mersin'de Atıksu Arıtma Tesisi ile Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi gibi 2 önemli ve büyük projeyi hayata geçirdik. Bunların yanı sıra, Atatürk Parkı ve Kültür Parkı gezen vatandaşlarımızın, özellikle kağıt ve kuruyemiş kabukları ile bu yerleri kirletmemeleri çevre temizliği açısından büyük önem taşımaktadır. Yine Kent Konseyi'nin bazı pilot bölgelerde uyguladığı, kaynağında ayrıştırma yöntemi ile atıkları toplama projemiz de büyük bir hızla devam etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber