Osmaniye'de "suç örgütü" operasyonu

Osmaniye'de uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda, 16 kişilik uyuşturucu çetesi çökertildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği görevlileri, Doğu ve Güneydoğu illerinden temin edilen esrar maddesini tek kullanımlık küçük paketler halinde hazırlayarak, özellikle öğrencileri zehirleyen ve bu işi organize olarak yürüttükleri tespit edilen suç örgütünün çökertilmesine yönelik kent merkezinde bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında daha önceki ara yakalamalarla birlikte aralarında örgüt lideri ve yardımcısının da bulunduğu toplam 16 kişi yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerleri ile araçlarında dedektör köpeği Tina'nın katılımıyla yapılan aramalarda, çok sayıda satışa hazır halde fişek tabir edilen uyuşturucu esrar maddesi ile 2 adet hançer ele geçirildi. Şüpheli şahısların yapılan GBT sorgularında uyuşturucu ve hırsızlık suçu başta olmak üzere çok sayıda suç kayıtlarının olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan 16 kişi, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak, satın almak, satmak ve nakletmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber