Taksim bu kez, ikizler ve üçüzleri buluşturdu

Taksim Meydanı dün sıra dışı bir buluşmaya sahne oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha çok eylem, gösteri, protesto olaylarına sahne olan meydan, bu kez ikiz ve üçüzleri ağırladı. Sanal âlemde organize olan aileler, hem eğlendi hem de çocuklarının sosyalleşmesini sağladı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Utku Tonguç Topal, ikiz ve çoğul çocuk sahibi aileler olarak pazar gezmeleri yaptıklarını söyledi. "Ülkemizde birçok insan, çocuklarıyla dışarı çıkmaktan çekiniyor." diyen Topal, "Oysa çocuklar dışarıda daha çok sosyalleşiyor. Yaşıtlarıyla bir araya geliyor. Dolayısıyla çocuklar daha zinde oluyor. Biz her hafta bir araya gelerek çocuklarımızı sosyalleştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. İkiz çocukları olan eğitimci Özlem Şinik de çektikleri sıkıntıları paylaşmak adına bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade etti. İkiz çocuk sahibi ailelerin evde tıkılıp kalmaması gerektiğini dile getiren Şinik, farkındalık oluşturmak ve çoğul çocuk sahiplerine örnek olmayı amaçladıklarını dile getirdi. İkiz annesi olmanın zorluklarını aktaran Özlem Şinik, anne olduğunu ancak çocuklar 3 yaşına gelince anladığını anlattı. İlk 3 yılın ardından çocukların kendisine arkadaş olduğunu belirten Şinik, zaman zaman da kendine, "Acaba üçüzlerimiz mi olsaydı?" diye sorduğunu kaydetti.

Üçüz çocuk annesi Özlem Kunduz ise çocukları tek başına büyütmenin çok zor ancak bir o kadar da keyifli olduğuna dikkat çekti. 2 yaşındaki üçüzlerinin kavgalarının kendisini en fazla zorlayan unsur olduğunu aktardı. Sudem, Çisem ve Tanem isimli üçüzlerin babası Cumhur Kunduz da çocukların her birine ayrı ayrı vakit ayırmanın zorluğuna işaret etti. Üçüzlerin ihtiyaçlarına yetişemediklerini belirten baba, devletin çoğul çocuk sahibi ailelere destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber