Sendika yöneticisi olduğu için başka bir okula gönderildi iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2005 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen İstanbul 7 no'lu şubeye bağlı bir grup öğretmen, meslektaşları Şaziye Köse'nin başka bir okula gönderilmesini protesto etti.

Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Sekreteri Gıyasettin Karahan, "Ak Parti hükümeti, iş başına geldiğinden beri bütün kurumlarda kendi kadrolaşmasını sağlamak için yoğun bir çaba içinde olmuştur.

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nda yoğun bir kadrolaşma yaşanmaktadır. İlimizdeki okul müdürlerinin atanması, İzmir'de 80 okul müdürünün yerlerinin değiştirilmesi, bu çabaların açık örnekleridir. Kamunun her alanında kadrolaşma uygulamaları ile Türkiye'nin geleceğini kendi ideolojisi etrafında belirlemeye çalışan AK Parti, Türk-İslam sentezi anlayışını bütün alanlarda iktidar etmeye çalışmaktadır" dedi.

AK Parti'nin demokrasi söylemlerinin "demogojiden" ibaret olduğunu iddia eden Karahan, sözlerine şöyle devam etti:

"Daha 1 hafta önce yeni eğitim programının tanıtılması seminerlerinde, öğretmenlere sertifika verme adına para toplanarak suç işlenmiştir. Kayıtlarda, ikna etme yoluyla kayıt parası alınarak yine suç işlenmektedir. Tüm bunların yanında Ömer Seyfettin İlköğretim Okulu'nda çalışan eski şube yöneticimiz Şaziye Köse, hangi suçu işledi ki, kendi iradesi dışında bir başka okula çağ dışı bir cezalandırma anlayışıyla sürgün edildi."

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şaziye Köse ise, yapılan uygulamanın sendika yöneticisi olduğu için gerçekleştirildiğini ifade iddia ederek, başka bir okula gönderilmesini eleştirdi.

Öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir süre slogan attıktan sonra, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber