DEÜ Rektörü: 'Bir annenin başörtüsü, laikliği sıkıntıya sokmaz'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2005 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenindeki başörtülü veliler basının dikkatini çekti. Gazetecilerin sorusuna rektörün yanıtı netti: 'Bir annenin başörtüsü, laikliği sıkıntıya sokmaz'

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, ''Bir annenin törene başörtüsüyle gelmesi, laikliği sıkıntıya sokacak şey değildir'' dedi.

DEÜ Mimarlık Fakültesi'nin mezuniyet töreninde gazetecilere açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Alıcı, törende başörtülü kadınlar da bulunduğunun hatırlatılması üzerine, laikliğin, ''devletin akla ve bilime dayalı olarak idare edilmesi'' olduğunu ifade etti. Rektör Alıcı, şunları kaydetti: ''Bu da şu anlama geliyor; Devletin, kamunun hakim olduğu yerlerde hukuk kuralları geçecek demektir, şeriat kuralları değil. Bir annenin törene başörtülü gelmesi, laikliği sıkıntıya sokacak bir şey değildir.

Ancak bir öğrencinin gelmesi, anayasamıza ve var olan kanunlara göre uygun değildir. Hukuk kuralları neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz.''

Prof. Dr. Alıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın YÖK konusundaki sözleriyle ilgili değerlendirmesini soran bir gazeteciye de konunun DEÜ Rektörü olarak kendisini ilgilendirmediğini kaydetti, ''Başbakan ile YÖK Başkanı, sorunu kendi aralarında hallederler'' dedi.

DEÜ Sabancı Kültür Merkezi'ndeki törende, 60 Mimarlık Bölümü, 39 Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu diploma aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber