Keçiören'de çevre günü bisiklet şenliğiyle kutlandı

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen '3. Temiz Keçiören Çevre Eylem Günü TÜKÇEV Bisiklet Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ovacık Kent Ormanı'ndaki Bisiklet Şenliği'ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı(TÜKÇEV) Başkanı Beyhan Aslan, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kasım Kayıhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Perşembe Akşamı Bisikletçileri (PAB), Bisikletli Yaşam Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören'in Ankara'nın en temiz ilçesi olduğunu belirterek, "Tüm bunlar sizlerin katkısıyla oluyor. Keçiören bizim evimiz gibidir. Herkesin buraya sahip çıkması lazım" dedi. Çevre Çiçekleri Hareketi'ndeki çocuklara teşekkür eden Başkan Ak, "Temizlik ve çevre konusundaki çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı. 3. dönem çevre çiçeklerini yetiştiriyoruz. Buradan yetişen müfettişlerimiz çevresindeki herşeye sahip çıkmalılar. Hep beraber sahip olup, sahip çıkıyoruz. Şenliğin yapıldığı bu alan Ankara'da en büyük kent ormanı olacak. Burada piknikler yapılacak, bisikletler sürülecek. İnsanların aktif olarak kullanabilecekleri bir yer olacak. İnsanların nefes alabilecekleri bir mekan oluşturmak istiyoruz. Bu alanın tanıtımı için burayı seçtik. Keçiören'deki bu güzellikleri halkımıza tanıtmak istiyoruz. Aktif yeşil alanları arttırmayla ilgili çalışma yapıyoruz. Keçiören'de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için yolları, alanları yapmaya gayret gösteriyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından resim, maket ve geri dönüşüm ile ilgili alanlardaki yarışmalarda dereceye giren çevre müfettişlerine derecelerine göre laptop, bisiklet, mp3 gibi hediyeler verildi. Yapılan yarışmanın sonunda dereceye girenlere 30 bisiklet hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber