Cambridge Esol sınavları, Işık Eğitim Kurumları'nda yapıldı

Dünya çapında uluslararası bir niteliğe sahip olan Cambridge Esol sınavları, Sakarya Özel Işık Eğitim Kurumları Işık İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Işık Eğitim Kurumları İngilizce Zümre Başkanı Halil İlgün, Cambridge sınavlarının ilköğretimde 3. sınıftan 12. sınıflar arası İngilizce öğretimi gören çocuklara yönelik yabancı dili kullanma yeteneğini tespit amacıyla tasarlanmış kapsamlı bir sınav olduğunu söyledi.

Düzce ve Bolu gibi çevre illerden toplam 160 öğrencinin sınava katıldığını ifade eden İlgün, ?Dört ayrı aşamadan oluşan bu sınavlarda konuşma, dinleme, okuma, yazma seviyeleri British Side sınav merkezi tarafından uygulanan uluslararası sınavlarla ölçülüyor. Bu sınavların uluslar arası geçerliliği söz konusu. Dil eğitiminin dünya standartlarında olduğunu belgeleyen en önemli sınavlar arasındadır.? dedi.

Işık Eğitim Kurumları olarak sınavların 4 senedir Işık Eğitim Kurumları'nda yapılmasının ve özellikle First Certificate of English (FCE) sınavının ilk defa Sakarya'da yapılmasının çok önemli olduğunu kaydeden İlgin, ?Öğrencilerimizin bu sınavda yer almaları, başarılı olmaları neticesinde bizlerde hedeflerimizin uluslar arası standartlarda sonuca ulaştığını görme fırsatı yakalıyor, dil eğitimimizin yurt dışında da kabul gördüğünü belgeliyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber