Savaş Muhabirliği Sertifika Programı başladı

Anadolu Ajansı ve Polis Akademisi Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen ''Savaş Muhabirliği Sertifika Programı'' düzenlenen törenle başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Akademisi Başkanlığı'nın Anıttepe yerleşkesindeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programa ilişkin slayt gösterisi ardından konuşan Polis Akademisi Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Hüseyin Çevik, Ortadoğu, Afganistan ve Afrika'daki bazı ülkelerin sıkıntı içerisinde olması nedeniyle, Savaş Muhabirliği Eğitim Programı'nın önemli olduğunu belirtti.

Sıkıntılı durumlarla ilgili haber aktarma işinde önceliğin muhabirin kendi güvenliği olması gerektiğini dile getiren Çevik, şunları kaydetti:

''Topluma, bireye haber aktarırken, kendi güvenliğini sağlamadan gözü kara çatışma ortamlarına girilmesi doğru değil. Riskli alanlara giren bu insanların, önce kendi güvenliklerini sağlaması gerekir. Kendi güvenliğini sağlayamayanın bir başkasının güvenliğini sağlayamaz düşüncesiyle bu kursun yararlı olacağını düşünüyoruz.''

Eski Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan'ın söz konusu işbirliği protokolünün imzalanmasında büyük emeği geçtiğini dile getiren Çevik, ''Bu kursun Türkiye açısından bir ilk olduğunu, bunun örneği olmadığını biliyoruz ve bu sertifikalandırma programının Ortadoğu, Orta Asya ülkelerine örnek olmasını temenni ediyoruz. Polis Akademisi olarak bu işin arkasındayız. Tam destek veriyoruz'' şeklinde konuştu.

Çevik, ayrıca araştırma ve geliştirmeye önem verdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Savaş muhabirliği kursundan ortaya çıkacak ürünleri biz yayın yapmaya hazırız. Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nün kendi imkanları bizden fazla olabilir ama biz de bu çıkacak ürünlerle ilgili yayın yapmayı taahhüt ediyoruz. İki kurum arasındaki işbirliği, bu kursla sınırlı kalmamalı.''

-Polis ile muhabirler bir araya geliyor-

Polis ile muhabirlerin bir araya gelmesinin çok olağan bir şey olmadığına dikkati çeken Çevik, ''Bu da polis akademisinin kendini anlatmaya başladığını gösteriyor'' dedi.

Akademi çalışanlarının büyük bölümünün yurt dışında eğitim alan öğretim üyelerinden oluştuğunu ifade eden Çevik, ''Belli bir yere geldik. Polis Akademisi kapalı bir kurum değil'' diye konuştu.

''Anadolu Ajansı'nın bizi tercih etmesinden ayrıca mutluyuz'' diyen Çevik, bu tür programlara sonuna kadar destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

-Foto Muhabiri Sevenler-

Savaş Foto Muhabirliği Eğitmeni, AA Foto Muhabiri Erhan Sevenler de tüm medya kuruluşları için öncü nitelikte ve örnek alınması gereken bir sertifika programı başlamasından duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.

''Bünyesinde çalışmakla onur duyduğum ve son dönemde Genel Müdürümüz Sayın Kemal Öztürk'ün aldığı kararlarla atılım içindeki kurumumuz bir ilki daha gerçekleştiriyor'' diyen Sevenler, şunları kaydetti:

''Savaş muhabirliği, bıçak sırtında yürütülen bir görev. Sıcak bölgede, savaşta, çatışma bölgelerinde, depremde, selde ve doğal afetlerde olup biteni dünyaya duyurmak için çalışır, medya mensupları. Kendini bile korumak için ciddi bir donanımı ve deneyime sahip olması gerekir. İşte bu sertifika programında katılımcı meslektaşlarımızda, haberciliğin etik kuralları içinde sıcak bölgelerde çalışırken nelere dikkat etmeliyiz, bunu öğreneceğiz, öğreteceğiz. En önemlisi yüz yüze kalınan riskli alanlarda ve anlarda neler yapmalıyız, bunları öğreteceğiz, öğreneceğiz.''

Muhabir : Kurbani Geyik - Sarp Özer

Yayıncı : Ebubekir Gülüm

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber