Müdürün gidişini davul çalıp lokma dağıtarak kutladılar

Haber Giriş : 25 Haziran 2005 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Güzelyalı semtindeki Selma Yiğitalp Lisesi'nde 20 yıldır görev yapan Müdür Tevfik Çakar'ın Balçova Lisesi'ne tayini çıkınca emekliliğini istemesi, okulda bayram havası estirdi. Öğretmenler, memurlar, emekli olan öğretmenler ve öğrenci velilerinden oluşan bir grup, okulun önünde toplanıp lokma dağıttı, davul zurna eşliğinde göbek attı.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 14 lise ve 74 ilköğretim okulu müdürü, İzmir içindeki diğer okullara tayin edildi. Bazı müdürlerin gidişine sevinenler oldu. Selma Yiğitalp Lisesi'nde 20 yıldır görev yapan Müdür Tevfik Çakar, tayini Balçova Lisesi'ne çıkınca emekliliğini istedi. Müdür Çakar'ın emekliliğini istemesi üzerine bir grup öğretmen, okul çalışanı ve öğrenci velisi, okulun önünde lokma döktürüp davul zurna eşliğinde göbek atarak sevinç gösterisi yaptı. Öğretmen ve çalışanlar, Tevfik Çakar'ın yıllardır okulu dilediği gibi yönettiğini, kendisine karşı gelenlere çeşitli baskılar uyguladığını ileri sürererk şunları söylediler:

?Tevfik Çakar, haksız uygulamalarına karşı çıkanları ya başka okullara gönderdi ya da baskıyla emekli ettirdi. Baskıları yüzünden hastalanıp yatağa düşenler bile oldu. İstediklerini yerine getirenleri ise el üstünde tuttu. Müdürün emeklilik kararı alması bizim için büyük mutluluk.'

Dışarıdakilerin sevinç gösterisi yaptığı sırada, odasında oturan Okul Müdürü Tevfik Çakar ise görüşme talebinde bulunan basın mensuplarının isteğini reddetti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber