BBP'li Döngel: Mesleki gelişim için öğretmen ve doktor maaşları artırılmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, ?Memurlar ile öğretmen ve doktorların maaşları, dünya standartlarına getirilmelidir. Mesleki gelişim için bu şarttır.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Döngel, yaptığı açıklamada, memur zamları üzerinde süren tartışmalara değindi. Milletin geleceği ve devamlılığının öğretmenlere bağlı olduğunu belirten Döngel, ?Birer gönül eri ve gençlik bahçıvanı olan öğretmenlerimizi motive etmek, onların çağdaş dünya normlarına göre gelişimlerinin sürekliliğini sağlamak, çocuklarımızı ve gençlerimizi ülke enerjisine katmalarına destek olmak devletin ve devleti yönetenlerin baş vazifelerindendir. Öğretmenlik, polislik ve doktorluk gibi bazı meslek gruplarının değeri, milletimize ve devletimize olan katkıları asla mesaileri ile ölçülüp değerlendirilemez." dedi.

"Bu tip meslek grupları illa bir değerlendirmeye tabi tutulacaksa, yaptıkları işin niteliği, önemi ve ülkenin geleceğine yaptıkları katkılarıyla değerlendirilmelidir." diyen Döngel, "Öğretmenlik mesleğini ve diğer meslek gruplarını kapitalist bir anlayışla ele almak, 8?5 mesai saatleri kıskacına alarak onları demoralize etmek ne gençliğimizin ne ülkemizin ne de milletimizin hayrınadır.? ifadelerini kullandı.

Döngel, öğretmenlerin ve diğer hizmet gruplarının verim düşüklüğü az mesaiden değil; hedefsizlikten, niteliksizlikten ve maddi-manevi çaresizliklerden kaynaklandığını ifade etti.

Bu durumda hükümetin vazifesinin öğretmenlerin, doktorların cepleriyle uğraşmak yerine, mesleklerini en iyi şekilde icra edebilecekleri maddi, pedagojik, sosyo-kültürel bakımdan kendilerini sürekli yenileme ve geliştirme imkânı sunmak olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber