AK Parti Denizli'de Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya hazırlanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı AK Parti Denizli il kongresi, Türkiye'de ilk ve tek olan Geleneksel Türk Sporları Kompleksi'nde yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı AK Parti Denizli il kongresi, Türkiye'de ilk ve tek olan Geleneksel Türk Sporları Kompleksi'nde yapılacak. Erdoğan'ın 8 Haziran 2012 Cuma günkü ziyaretinin programı belli oldu. Bir dizi açılış ve partisinin il kongresi için Denizli'ye gelecek olan Başbakan Erdoğan için hazırlıklar devam ediyor. AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar, Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti İl Başkanı Avni Örki, kongresi ve toplu açılışların yapılacağı Geleneksel Türk Sporları Kompleksi'nde incelemelerde bulunarak basın toplantısı düzenledi.

Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ın cuma namazını Denizli'de kılacağını ifade ederek, spor kompleksi hakkında bilgi verdi. Zolan, 85 bin metrekarelik kompleksin Denizli'nin en güzel yerine yapıldığını, sadece arsa değerinin 25 milyon lira olduğunu belirterek, ?Bunun üzerinde 8 milyon liralık kompleksin yapım değeri var. Türkiye'de benzeri yok. Burada Türk Spor Olimpiyatları yapılacak. Projesi, Milletvekilimiz Zeybekci'nin başkanlığı döneminde Denizli Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokolle bir yılda hazırlandı. Burada binicilikle ilgili her türlü yarışmaların yapıldığı bir alan olacak. Okçuluk, çekiç, cirit, yağlı güreş gibi her türlü geleneksel sporların yapılabildiği bir alan. Denizli'nin Kırkpınarı olabilecek bir yer. Ayrıca uluslararası atletizm yarışmalarının yapılabileceği standartlar sağlandı.? dedi.

AK Parti İl Başkanı Örki de Başbakan Erdoğan'ı halkla en güzel şekilde buluşturmak için program hazırladıklarını belirterek, ?Her şeyi hazırladık. Allah'ın izniyle coşkulu bir tören yapacağız. En az 20 bin kişi bekliyoruz. Nerede su, nerede yemek ikramı yapılacak, araçlar nereye park edecek, tezahüratlar nasıl yapılacak, cumaya giden vatandaşlarımız dışarıda kalırsa getirilecek hasırlara kadar her şeyi nerede ve hangi saatte ne yapacağımızı belirledik.? şeklinde konuştu.

Milletvekili Zeybekci ise Başbakan Erdoğan'ın, 10 yılda 22. defa Denizli'ye geleceğini kaydetti. AK Parti Denizli İl Teşkilatı, 10 Haziran 2006 yılında Atatürk Stadyumu'nda kongre yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber