Adana'da 48 havuzda yüzme eğitimi verecek

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, her yıl düzenlenen yüzme kurslarıyla ilgili kayıtların 11 Haziran 2012 Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Çocuklarımız yüzme öğrenecek, analarımızın yüreği yanmayacak' sloganıyla 8 yıl önce başlayan kurslarda bugüne kadar 125 bin çocuğun yüzme öğrendiğini hatırlatan Zihni Aldırmaz, bu yıl 48 havuzda 20 bin çocuğa eğitim vermeyi hedeflediklerini anlattı.

Bu sezon 7 yüzme havuzunun daha devreye girdiğini vurgulayan Başkan Vekili Aldırmaz, kayıtlarla ilgili Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın 457 91 73 - 455 38 31 numaralı telefonlarından bilgi alınabileceğini ifade etti. Aldırmaz, çocukların velileriyle beraber 11 Haziran Pazartesi gününden itibaren 2 adet fotoğrafla Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu karşısı ASKİ Şantiyesi içindeki Sağlık Şube Müdürlüğü'ne müracaat edeceklerini bildirdi.

Doktorların sağlık kontrolüyle başlayacak başvurularda kriterlere uyan çocukların kesin kayıtlarının yapılacağını duyuran Aldırmaz, 7 - 15 yaş grubuna hitabeden kursların ilk döneminin 18 Haziran - 5 Temmuz, ikinci döneminin 9 - 26 Temmuz, üçüncü dönemin 30 Temmuz - 16 Ağustos, dördüncü dönemin ise 27 Ağustos - 13 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceğini açıkladı.

ENGELLİLERE ÖZEL 2 YÜZME HAVUZU

Yüzme kurslarında engelli gençleri de unutmadıklarını belirten Zihni Aldırmaz, Seyhan ve Yüreğir'deki 2 yüzme havuzunu engelliler için ayırdıklarını kaydetti. Geçtiğimiz yıl engellilere tahsis edilen 2 havuzda bin 400 kişinin eğitim gördüğünü beliren Başkan Vekili Aldırmaz, ?Çocuklarımızı mutlu gördükçe, biz de mutlu oluyoruz. Engelleri kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz.? dedi.

Belediyenin yüzme kursuna katılanlar günde bir saat, haftada dört gün olmak üzere üç hafta eğitim görecek. Terlik, şort, mayo ve tişörtleri ücretsiz verilecek kursiyerler, resimli yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber