Amerikan beyaz kelebeği ile mücadele zamanı

Fındık bahçelerinde Amerikan beyaz kelebeği ile mücadele zamanının başladığı açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fındık bahçelerinin ana zararlılarından biri olan Amerikan beyaz kelebeği önemli ölçüde verim düşüklüğüne neden oluyor. Fındık bahçelerinde yapılan kontrollerde haziran ayının ilk haftasından itibaren Amerikan beyaz kelebeği ile mücadele zamanının geldiği belirlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, arazi çalışmaları sırasında Amerikan beyaz kelebeği larva çıkışlarının görüldüğünü ve ağlarını oluşturmaya başladığının belirlendiğini söyledi. Güven, ?Larvalar henüz ağlarını terk etmeden ağ keselerinin budama makası ile kesilerek imha edilmeleri gerekmektedir. Zararlı, fındık bahçelerinde bitki gelişimine verdikleri zararla ürün kaybına ve bir sonraki yılda ocakların zayıflamasına neden olarak verim düşüklüğü oluşturmaktadır. Üreticilerimiz tarafından ?tırtıl' olarak tanınan larvalar 200'den fazla bitkide zarar yapabilmektedir? dedi.

Amerikan beyaz kelebeği mücadelesi ile ilgili gerekli teknik tavsiyelerin il ve ilçe müdürlüklerinin alınabileceğini belirten Güven, önemli zararlara sebebiyet veren zararlı ile mücadelenin zamanında yapılması gerektiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber