Muğla marka şehir olma yolunda

Muğla'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Muğla Valiliği tarafından başlatılan çalışmayla kültür, turizm, tarım ve madencilik şehri olan Muğla'nın markalaşması sağlanacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2013 yılında Muğla'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında Muğla Valiliği tarafından başlatılan çalışma kapsamında il genelinde yapılan birçok faaliyetin tek çatı altında toplanılması kararı alınırken, bu çalışmalarda profesyonel şirketlerden hizmet alınması kapsamında görüşmelere başlandı. Bu kapsamında ilgili firmalardan sunum alınırken, bu firmaların 4'ünün sunumları beğenilerek değerlendirmeye alındı.

100. yıl kutlamaları çerçevesinde Muğla'ya özel bir logo, 5 ayrı dilde oluşturulacak olan bir internet sitesi, sosyal medyanın etkin biçimde kullanılması, akıllı telefonlarda Muğla'nın yer alması, tanıtım filmi oluşturulması, Muğla'nın geçmişinden bu güne kadar uzanan süreçte geçirdiği evreleri anlatan bir belgesel çekimi, yurt içinden veya yurt dışından basın mensuplarının ilde gezdirilmesi, Reklam ve basın ilanları, Yüzüncü yılında Muğla kitabı, Muğla'nın 2013-2023 yılları arasını kapsayan stratejik planlarının oluşturulması, Konser, Fuar, sergi, festival, yarışma ve buna benzer düzenlenecek olan etkinliklerle ilgili Muğla'ya bağlı ilçelerinde toplantılar düzenlenerek, ilçelerdeki yerel yöneticilerin görüşleri ve önerileri alındı.

Datça Belediyesi toplantı salonunda konuyla ilgili düzenlenen toplantıda, İl Planlama uzmanı Onur Aktaş ve İl Basın ve halkla İlişkiler Görevlisi Elif Köse tarafından katılımcılara ilgili konularda yapılacak olan çalışmalar anlatılarak, katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Düzenlenen toplantıya; Datça Kaymakamı Hamdi Üncüı, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Belediye Meclis Üyeleri ve çeşitli dernek ve kurum yöneticileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber