Bakan Kılıç: Milli takıma güvenmek lazım

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ettikten sonra AK Parti İl binasına giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir süre partililerle sohbet etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ettikten sonra AK Parti İl binasına giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir süre partililerle sohbet etti. Burada bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, "Ortalama ömür 68 yıldı. 73.5 yıla çıktı. Türkiye'nin boyu uzadı. Ortalama bir boy 1.69'du, 1.73 oldu" dedi.

AK Parti İl binasında partililerle bir araya gelen iki bakan, bir süre sohbet etti. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye'nin kişi başına gelirinin 11 bin dolara yaklaştığını söyleyerek, "Bize deselerdi ki Türkiye'nin kişi başına geliri 10 bin doları aşacak 11 bin dolara yaklaşacak, bundan 10 sene önce enflasyon tek haneli rakamlara düşecek, 15 bin kilometrenin üzerinde duble yol yapacağız. Havayolları halkın yolu olacak, sağlık birleşecek. Bunlara kimse inanmazdı. Bunlar oldu. Bu neye benzer. Ormanda yol yapacaksınız ama çam devirmeyeceksiniz. Zor bir iş bu" dedi.

Avrupa ülkelerinin zor durumda olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar sözlerine şöyle devam etti:

"AB debeleniyor. Almanlar çalışıyor çalışıyor, İspanya'ya Yunanistan'a veriyor. Ondan sonra sarsılıyor. İspanya'da işsizlik yüzde 20, Portekiz yüzde 23, Yunanistan'da battı. Döndüremiyorlar çarkı. İki büyük kriz atlattık. Ekonomimiz iyi. Tabiki Türkiye geliştiği için dünya ile birleştiği için ulaşım iletişim arttı. Şimdi birisinin maaşı bin lirada olsa yetmiyor, 10 bin lirada olsa yetmiyor. Daha fazlasını istiyor. Amerika modeli olduğu için daha fazla para lazım. Gelirimiz 2 bin dolardı. Şimdi 10 bin doların üzerinde. İhtiyaçlar daha fazla bu gelişmişliktir. Bu kalkınmadır. Ömür uzadı, ortalama ömür 68 yıldı. 73.5 yıla çıktı. Türkiye'nin boyu uzadı. Ortalama bir boy 1.69'du. 1.73 oldu. Kimin sayesinde sizin sayenizde. Dünyada var mı bunun örneği."

Bakanlığın zor bir iş olduğunu dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Fakirdik, su şişesi, şarap şişesi alıp satardık. O şartlardan buralara geldik. Kimin sayesinde sizin sayenizde. Biz islamında bayraktarlığını yaptık. İslamiyeti Kuzey kutubuna kadar götürdük taşıdık. Avrupanın Viyanasına götürdük taşıdık. Eğer Allah nasip etseydi, İspanya'daki Endülüsteki o külün altında kalan kıvılcımları Viyana kuşatmasını bitirseydik dünya daha mutluydu. Allah nasip etmedi. Allahın bildiği birşey var. Hakiketen çok izzetli, şerefli, planlı programlı, modern, bilimsel bir kalkınma içindeyiz" diye konuştu. İki bakan akşam yemeğini yedikten sonra Samsun 19 Mayıs Statyumu'nda yapılan 10'uncu Türkçe Olimpiyatlarını izlemeye gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber