Tehlike oluşturan dereler sosyal alana dönüşüyor

MANİSA Belediyesi'nin dere çevrelerini düzenleme çalışmaları, içinden geçen mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MANİSA Belediyesi'nin dere çevrelerini düzenleme çalışmaları, içinden geçen mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü. Halil Erdoğan Caddesi üzerindeki Haydar Deresi ile Akmescit Mahallesi içinden geçen Kazan Deresi'ndeki çevre düzenlemeleri çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ?İnsan sağlığı ve çocuklar için tehlike oluşturan dereleri düzenleyerek, halkımıza yeni sosyal alanlar kazandırıyoruz? dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Hasan Eryılmaz, Belediye Meclis üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte ilk olarak Halil Erdoğan Caddesi üzerindeki Haydar Deresi çevresi düzenlemelerini inceledi. Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil ve Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü'den gelinen aşama hakkında bilgi alan Başkan Ergün, ?Kent genelinde vatandaşlarımızdan sıkça şikayet aldığımız derelerin çevresinde yaptığımız düzenlemelere devam ediyoruz. Bu kapsamda Haydar deresi'nde de gerekli çevre düzenlemelerimiz devam ediyor. İnsan sağlığı ve özellikle çocuklarımız için tehlike oluşturan dereleri düzenleyerek, halkımıza yeşil alan, park gibi yeni sosyal alanlar kazandırıyoruz? dedi.

Akmescit Mahallesi'ni sevindiren düzenleme

Başkan Ergün ve beraberindekiler, daha sonra Akmescit Mahallesi içinden geçen Kazan Deresi'ndeki çevre düzenlemelerini de inceledi. Mahalle Muhtarı Ömer Şen ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Başkan Ergün, çalışmaları inceledi, bilgi aldı. Mahallelerinin yıllardır kanayan yarası haline gelen Kazan Deresi'nde yapılan çalışmalar nedeniyle Manisa Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkürlerini sunan Mahalle Muhtarı Ömer Şen, ?Şuanda çalışmalar devam ediyor. Derenin çevre düzenlemesi tamamlandıktan sonra güzel bir yer olacak. Çocuk oyun grupları ve yol gibi çeşitli sosyal alanlarımız olacak. Bu nedenle Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum? dedi.

Proje startını verdik

Akmescit Mahallesi'nin en büyük sorunlarından bir tanesinin mahalle içinden geçen Kazan Deresi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, ?Mahalleye yaptığımız ziyaretlerde mahalle muhtarımızdan ve mahalle sakinlerinden özellikle derenin koku yaptığı yönünde sıkıntılar yaşadığını öğrendik. Yaklaşık 1,2 kilometre uzunluğunda koyduğumuz bloklarla bu sorunu da ortadan kaldırmış durumdayız. Yaklaşık bir haftadır saha düzenlemesine geçtik. Tahmin ediyorum 2-3 aylık bir sürede bu bölgedeki mevcut dolgu işlemlerine müteakip, hem bordür çalışmaları, hem de mevcut sahanın oturmasını bekleyerek, ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları gündeme gelecek. Haydar Deresi'nin bulunduğu mahallede de büyük sıkıntılar vardı. Akmescit Mahallesi'nin bu bölgesini çok güzel bir bulvar ve yeşillendirme çalışmalarını da önümüzdeki bahardan itibaren programımıza almayı başlatmış bulunuyoruz. Proje çalışmalarımızın da startını verdik. İnşallah bu çalışmalara müteakip bu mahalle çok güzel bir alana kavuşacak. Uygun alanlara da buraya çocuklar için küçük de olsa çocuk oyun grupları, fitness aletlerini de bu bölgeye yerleştirmeyi planlıyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber