Çemişgezek'te kurulan alabalık tesisleri ekonomiye katkı sağlıyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçe merkezinde ve Keban Baraj Gölü'nün kıyılarında kurulan dev alabalık tesisleri, ilçeyi alabalık merkezi haline getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çemişgezek Kaymakamı Ali İkram Tuna, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tunceli İl Müdürü Orhan Kaya, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Hıdır Ertan ve Su ürünleri Mühendisi Gülhan Çat, ilçede yapılan bu yatırımları yerinde görmek ve incelemek amacıyla işletmeleri ziyaret etti.

Kaymakam Ali İkram Tuna, ?Bu coğrafya Türkiye'nin ekonomik kalkınma yönünden belki de arzulanabilir kaynakların çoğuna sahip olmakla birlikte, bakir kalmış bir bölge. Bizler de Çemişgezek'te ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasında, her türlü kaynaklarının azami düzeyde etkin kullanımını sağlamakla kendimizi sorumlu ve yükümlü görüyoruz. İlçemize, ilimize ve ülkemize büyük katkılar sağlayacak bu işletmecileri yürekten kutluyorum. Çemişgezek değişiyor ve gelişiyor. Her zaman yönünü biraz daha yukarı kaldırıyor. Biz bütün özel sektör yatırımcılarını sadece su ürünleri konusunda değil, tarım, turizm ve diğer alanlarda yatırımlara davet ediyoruz. Her türlü konuda da yanlarında olacağımıza da kesinlikle güvence veriyoruz.? dedi.

Tarım ve Hayvancılık Tunceli İl Müdürü Orhan Kaya ise Tunceli'de 2011 yılında Su ürünleri alanında faaliyet gösteren üreticilere Bakanlıkça, sofralık balık ve yavru balık desteği olmak üzere toplamda 2 milyon 388 bin 659 TL olan destek ödemesinin 2012 yılında yapıldığını söyledi. Kaya, 2010 yılına kadar hiçbir su ürünleri yetiştiricilik faaliyetinin yürütülmediği Çemişgezek ilçesinde kısa sürede sektörün bu aşamaya gelmiş olması ve yapılan yeni müracaatlarla daha da büyüyecek olması, ilçede istihdam alanları oluşturarak sosyo-ekonomik yapının gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber