4/C'lilerden Milletvekili Gülşen'e teşekkür ziyareti

Hükümet ile memur sendikaları arasında bu yıl ilk defa uygulanan toplu görüşme toplantılarında 4/C çalışanları, çalışma sürelerinin artmasının mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile memur sendikaları arasında bu yıl ilk defa uygulanan toplu görüşme toplantılarında 4/C çalışanları, çalışma sürelerinin artmasının mutluluğunu yaşıyor.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 4/C statüsü ile çalışan bir grup memur, AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen'i ziyaret ederek, toplu görüşmelerde elde ettikleri haklar için teşekkür etti. Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen'e teşekkür eden 4/C'liler, ?Toplu görüşme masasında 2011 yılında tutanaklara 4/C'li geçici personel ibaresi dahi yazdırılamazken, toplu sözleşme masasında genel olarak uzlaşma sağlanamamasına rağmen 4/C'li personelin sözleşmelerinin damga vergisinden muafiyeti, sözleşme süresinin 11 aydan 11 ay 28 güne çıkarılması, fazla mesai ücreti ödenmesi kararları çıktı. Bu bizi çok sevindirdi. Kadroya alınma ile aile ve çocuk yardımından faydalanma hususları Kamu Görevlileri Danışma Kurulu'nda görüşülmek üzere not ettirilmesi bizim için önemlidir." dedi.

"4/C'LİLER İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, yeni dönemde 11 ay 28 gün çalışacak olan 4/C'lilerin 12 ay maaş alacaklarını söyledi. Gülşen, "4/C'lilere aile yardımı verilmesi konusu ise Kamu Görevlileri Danışma Kurulu'nda görüşülecek. 4688 sayılı kanunda yapılan değişiklikle yılda iki defa toplanacak olan Kamu Görevlileri Danışma Kurulu ilk toplantısını kasım ayında yapacak. Aile yardımı ödemeleri ve sözleşmelerinden damga vergisi alınmaması konusunda gerekli çalışmalar yapılacak.? şeklinde bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber