AB'ye gönderilecek uyuşturucular ses sisteminde ele geçirildi

İstanbul ve Aksaray'da düzenlenen uyuşturucu operasyonun da 19 kilo 650 gram eroin ele geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul ve Aksaray'da düzenlenen uyuşturucu operasyonun da 19 kilo 650 gram eroin ele geçirdi. Avrupa'ya sevk edilmek istenen uyuşturucuların otomobilin ses sistemi içerisine zula edildiği ortaya çıktı. Olayla yakalanan 2'si yabancı uyruklu 5 kişi tutuklandı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan bir şebekenin çökertilmesi için çalışma başlattı. Yapılan 5 aylık takip tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, 28 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul'da Başakşehir ilçesi ile Aksaray ilinde eş zamanlı operasyon başlattı. Polis ekipleri, Makedonya plakalı BMW marka bir otomobili Başakşehir'de hareket halinde iken durdurdu.

Yapılan aramalarda otomobilin ses sistemi içerisine zula edilmiş vaziyette 19 kilo 650 gram eroin ele geçirildi. Bunun üzerine otomobilde kendilerine aile süsü veren Madedonya uyruklu Tome D ile gelini Snezhana D. gözaltına alındı. Araçta yer alan 12 yaşındaki bir çocuk ise Makedonya'daki yakınlarına teslim edildi. Sürdürülen çalışmalarda uyuşturucunun mal sahibi olduğu öne sürülen Hüsamettin Ö, Evliya T, Engin O ile Stanislava D. daha sonra gözaltına alındı.

UYUŞTURUCULAR MAKEDONYA ÜZERİNDEN AVRUPAYA GÖNDERİLECEKTİ

İran üzerinden yurda sokulan uyuşturucuların Makedonya'dan boş olarak gelen BMW otomobile yüklendikten sonra Makedonya üzerinden Avrupa ülkelerine sevk edilmek istendiği belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2'si Makedonya uyruklu 5 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber