TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Köse: Kalkınmanın yolu markalaşmadan geçer

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Deniz Köse, bölgenin kalkınmasının markalaşmayla olacağını, bunun için de kurumların ortak harekete etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜMSİAD Adana Şubesi, 2012 AB KOBİ Haftası Programı çerçevesinde ?İthalat ve ihracatta dikkat edilecek hususlar' konulu seminer düzenledi. Seminere özel bir şirkettin genel müdürlüğünü yapan Ziraat Mühendisi Ender Yeşil, konuşmacı olarak katıldı.

Seminer öncesinde bir konuşma yapan TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Köse, bölgenin kalkınması için markalaşmanın önemine değindi. "Markalaşmalıyız" diyen Başkan Köse, üretilen hammaddenin son tüketim noktasına kadar bölgemizde yapılması ve bu hususta kurumların ortak hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Köse, katılımcılara ve seminere konuşmacı olarak katılan Ender Yeşil'e teşekkür etti.

Yeşil, dış ticaret mevzuatı, dış ticaret teslim ve ödeme şekilleri, akreditif, evrak ve sevk belgeleri, kalite belgeleri, kambiyo işlemleri, dış ticarette devlet destekleri, gümrük işleri, AB Gümrük mevzuatı, yeni pazar arayışları, risk analizleri konularında bilgi verdi. Yeşil, işadamlarının, çalıştıkları ülke kanunlarına göre ihraç ya da ithal belgelerini bulundurmaları gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber