Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?Türkiye hem ekonomide hem dış politikada dar alana gidiyor. 10 yıldır sorun çözemeyen bir Türkiye, ekonomide çözüm üretemeyen bir AK Parti var. Sorunlarla boğuşmaktan gücünü ve direnicini yitiren bir parti var. Bu toplumda derin bir kaygı var. Bu gerçeği herkesin görmesi lazım? dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, milli iradenin var olan temel sorunlar konusunda çözümlerin üreten bir irade olmak zorunda olduğunu, sorunlarla boğuşan bir Türkiye değil, sorunlarını çözmüş geleceğe umutla bakan bir Türkiye kurmak zorunda olduklarını ve böyle yola çıkılırsa başarılı olunacağını kaydetti. Ulubey Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri anlatan Kılıçdaroğlu, ?Bizim belediyelerimiz iyi çalışıyor, tutarlı çalışıyor, halka hesap veriyor, her kuruşu yerli yerinde harcıyor. Ama AKP'li belediyeler öyle değil. Her zaman AKP'li belediyelerle bizim belediyeler çıksınlar ekrana baksınlar hangi belediye halka hizmet veriyor, halktan yana? dedi.

10 yıllık sürenin bir iktidar için çok uzun bir süre olduğunu ve AK Parti'nin 10 yıldır iktidar olduğu için hiçbir zaman mazeret üretemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, ?Önünüzde hiçbir engel yok. 10 yıldır yönetiyorsun. 10 yılda harcadığın para 1 trilyon 397 milyar dolar. Sen 10 yılda bu ülkede hangi sorunu çözdün. Merak ediyorum. Dönüp bakıyorum, hangi sorunu çözdün. İşsizlik mi? hayır. Her 4 gençten birisi işsiz. Binlerce 10 binlerce atanamayan öğretmenleri bekliyor. Ne oldu. Ekonomi elin parası ile büyümez. İşsizliği çözemezsin. Alınteri ile büyüyeceksin, çalışarak, üreterek büyüyeceksin, o zaman işsizliğe çare olursunuz. Bu kadar sorun var. Hiç Ekonomik Sosyal Konsey toplanmıyor. En son toplandığı tarih 5 Şubat 2009'dur. Toplanmadı. Geldiğimiz noktada herkesin derin bir endişe ve kaygısı var. Türkiye hem ekonomide, hem dış politikada dar alana gidiyor. 10 yıldır sorun çözemeyen bir Türkiye, ekonomide çözüm üretemeyen bir AK parti var. Sorunlarla boğuşmaktan gücünü ve direnicini yitiren bir parti var. Bu toplumda derin bir kaygı var. Bu gerçeği herkesin görmesi lazım? diye konuştu.

Türkiye'de demokrasi iklimi ve havasının kirlendiğini ve en büyük kirliliğin demokraside olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, ?Aydınlarımız nefes alamıyor. Konuşamıyor, yazamıyor, çizemiyor. Baskı üstünü baskı uygulanıyor. Aydınlar susmayın konuşun, bir kağıt parçası üstüne yazın yazmaktan çekinmeyin. Bedel ödeyen aydınları tarih unutmaz. Bedel ödeyen aydınları insanlar ve dünya unutmaz. Demokrasilerde demokrasi ve özgürlük için bedel ödemek her kula nasip olmaz. Çünkü o bedeli toplum için ödüyor. Bedel ödemek farklıdır. Demokrasilerde aydınlar bedel öderler. Bedel ödemeyi göze alacak aydınlar olduğu sürece bu ülkede karamsarlığa gerek yoktur. Hiç birimiz karamsarlığa kapılmamalıyız. Her kesimden özgürlük ve demokrasi için bedel ödemeyi göze almalıyız. Bu şekilde ülkenin geleceği parlak demektir. Biz bedel ödeyenlerin her zaman her koşulda yanlarında olacağız. Onlar bu ülkenin aydınlık insanlarıdır. Onların önünde kilitlenen kapıları açmak için mücadele edeceğiz? şeklinde konuştu.

Gerilen bir toplumda sağlıklı bir düşünme olamayacağını ve bu gerginlikle tuzağa kimsenin düşmemesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ?Kini öfkeyi artacağız. Sevgiyi bu toplumda egemen kılacağız. Gergin siyasetin bir topluma vereceği bir şey yok. Siyasi şov ve güç gösterileri bu demokrasilerde olmaz. Güç gösterisi firavunlaşmaktır. Toplumu ezerek, yola çıkarsan o zaman farklı şeyler olur. Sonuç alınmaz işler olur. Bir girdabın içine girmek demektir. Daha sonra demokrasi ve özgürlük aramaya başlarsınız. Eğer gücünüzden ve özgürlükten yana konuşuyorsanız. Kimse bir şey demez. Onun öznesinde insan ve sevmek vardır. Geldiğimiz noktada bu açıdan ciddi bir sorun vardır? dedi.

Yapılan bir anket sonuçların açıklayan Kılıçdaroğlu, toplumun yüzde 47.6'sının sosyal güvencesinin olmadığını, yüzde 57.8'inin işinden memnun olmadığını, yüzde 34.5'inin işsiz kalma korkusu yaşadığını, yüzde 59.9'unun tatil yapmadığını, yüzde 71.6'sının işlerinden mutlu olmadığını ve yüzde 75.7'sinin gelecekten umutlu olmadığını kaydetti. Gerginlik politikasının toplumu getirdiği noktanın bu olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, ?Özellik AKP'ye oy verenlere sesleniyorum. Bu gerginlik politikası Türkiye'yi çıkmaza götürür. Ülkede sorun yaratır, kavga oluşturur. Neden barış ve huzurlu içinde yaşamıyoruz. AKP'li kardeşlerim ilk önce bu soruya kendine sor. Vicdanını rahatlat? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber