Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni Başbakan Erdoğan açacak

Önümüzdeki perşembe günü Çanakkale'ye gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni açacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, bu merkezle birlikte çok sayıda tamamlanmış projenin toplu açılışını yapacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Bayramiç, Ezine ve Kumkale ovaları sulama tesisleri, ayrıca özel şirketlere ait bazı yatırımları hizmete sokacak.

Gelibolu Yarımadası Milli Parkı Kabatepe mevkisinde tesis edilen tanıtım merkezinde, dünyada benzeri olmayan, hologram ve filmin aynı anda kullanılması tekniğiyle Çanakkale muharebeleri 11 mekanda anlatılacak, sekiz dilde de seslendirilecek. Nusret Mayın Gemisi'nin mayın döşeme işlemi, Seyit Onbaşı'nın tarihe geçen kahramanlığı, 263 râkımlı tepede Mustafa Kemal'in tarihî emrini vermesi, kara ve hava muharebeleriyle birlikte diğer yaşananlar, canlandırma tekniğiyle ziyaretçilere aktarılacak. Yaklaşık 80 milyon liraya mal olan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 7 Haziran 2012'deki resmî açılışının ardından 9 Haziran'dan itibaren gezilebilecek.

Bu arada yine Başbakan Erdoğan tarafından açılacak sulama tesisleri sayesinde Bayramiç ve Ezine ilçeleriyle 23 köye ait arazilerin yer aldığı Bayramiç ve Ezine ovalarında 100 bin 530, Kumkale ovasında 63 bin 840 olmak üzere toplam 164 bin 370 dekarlık arazinin sulanması sağlanacak. Toplam 337 milyon 240 bin liraya mal olan bu tesislerin hizmete alınmasıyla yıllık 47 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber