Giresun'da İstiklal Marşı'nın hoparlörden okunması uygulaması kaldırılıyor

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, gelecek eğitim öğretim döneminde hoparlörlerden İstiklal Marşı'nın okunması uygulamasını kaldıracaklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Şahin, "Teypten okunan İstiklal Marşı'nı dinleyerek İstiklal Marşı'nı okumak benim hiç hoşuma gitmiyor. İstiklal Marşı teypten değil, İstiklal Marşı insanın gönlünden okunur.? dedi.

Şahin, 5 Haziran Dünya çevre Günü etkinliklerine katıldı. Burada konuşan Vali Şahin, çevre sorunlarından bahsetti, özellikle çekirdeklerin çevreye verdiği zararlara dikkat çekti. ?İçimden öyle geliyor ki şu çekirdeğin alımını satımını hepsini yasaklasak.? diyen Vali Şahin, şöyle konuştu: ?İnsanların ulaşamadığı yerlerde çevre mükemmel, ama insanoğlunun gittiği yerlerde çevre berbat durumdadır. Geçmişte bu durum daha fazlaydı, şimdilerde azalarak devam ediyor. Çevreyi kirleten de çevreyi temizleyen de insan. İnsanın gönlünde ne varsa o dışa çıkıyor. Çevre bilincinin aşılanması son derece önemlidir. Adam üniversite bitiriyor, hala yediği çekirdeği yere atmaktan zevk alıyor. Arkadaş sen 50 tane de üniversite bitirirsen hiçbir şey değişmez. Çünkü senin o alışkanlığın değişmemiş. Ama bazıları da yere atmaktan zevk alıyor. İçimden öyle geliyor ki şu çekirdeğin alımını satımını, hepsini yasaklasak. İçimden bu geliyor, ama ticarette de herkes özgür. Bu alışkanlığı daha yedi sekiz yaşında vermemiz lazım. Çevrecilik kirletmeme duygusudur.?

Gelecek eğitim öğretim döneminde İstiklal Marşı'nın hoparlörlerden değil, canlı söyleme uygulamasının hayata geçirileceğini aktaran Vali Şahin, şunları ifade etti:

?Önümüzdeki yıllarda İstiklal Marşı hoparlörden okunmayacak. İstiklal Marşı'nı gönlümüzden, bağırarak ve sesimizi bastırarak söylemeliyiz. Teypten okunan İstiklal Marşı'nı dinleyerek İstiklal Marşı'nı okumak benim hiç hoşuma gitmiyor. İstiklal Marşı teypten değil, İstiklal Marşı insanın gönünden okunur, gönlünden sezilir. Bir yerde org çalınacak, diğer taraftan müzik öğretmeni el işaretleri ile İstiklal Marşı'nın en güzel okunmasını sağlayacak. Önümüzdeki dönemde bunu da gerçekleştirmiş olacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber