Türkçe Olimpiyatları coşkusu Turhal'da

10. Türkçe Olimpiyatları, coşkusunu Tokat'a taşıyacak dünya çocukları Turhal'da büyük bir sevgiyle karşılandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçenin caddelerinde tur atan konuk öğrenciler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Belediye Başkanı Ali Gözen'i makamında ziyaret eden öğrencilere Başkan Gözen, çeşitli hediyeler vererek kendilerini kutladı. Turhal ve Türkiye olarak Türkçe'nin çocuklarıyla gurur duyduklarını belirten Başkan Gözen, olimpiyatlara katılan ülke sayısının her geçen yıl artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Olimpiyatlar sayesinde Türkçe'nin ilerde dünya dili haline geleceğini kaydeden Gözen, bu çalışmalarda emeği geçenleri kutlayarak teşekkürlerini iletti. 5 Haziran akşamı Tokat'ta sahne alacak olimpiyatların Gazi Osman Paşa Şehir Stadyumunda yapılacağı açıklandı.

Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hasan Urhan, programla ilgili olarak bütün hazırlıkları yaptıklarını, programa tüm Tokat ve ilçelerinin davetli olduğunu açıkladı. Olimpiyatların Türkiye için büyük bir kazanım olduğunun altını çizen Başkan Urhan, olimpiyatlara iştirak etmenin de ülkeye yapılmış bir hizmet olduğunu söyledi. Turhal Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sami Dinler de Olimpiyatların dünya barışına katkı sağlayan en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade ederek, ilçe halkını olimpiyatlara katılmaya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber