TBMM Başkanvekili Sağlam: Artık üzerine güneş batmayan bir marşımız var

TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, dünya geneline yayılan Türk okulları sayesinde artık üzerine güneş batmayan bir İstiklal Marşı'nın olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Sağlam, 10. Türkçe Olimpiyatları Kahramanmaraş programı kapsamında şehre gelen yabancı öğrenciler için düzenlenen tanışma yemeğinde konuştu. Türkçe Olimpiyatları'nın temel amacının, 250 milyon insanın konuştuğu Türkçenin yaygınlaşmasına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Sağlam, olimpiyatlara katılan gençlerin, dünyanın 135 ülkesinde Türkçe eğitimi veren okullardan seçildiğini ve her birinin kendi ülkelerinin şampiyonu olduğunu dile getirdi.

Sağlam, şöyle konuştu: "Türkçe Olimpiyatları'nın temel amacı, 250 milyon insanın konuştuğu Türkçe'nin yaygınlaşmasına katkı sağlamak. Gençlerin Türkçe öğrenmelerini teşvik etmek. Bu okullarda Türkçe İstiklal Marşı okunuyor. Tarihte böyle bir şey yok. İlk defa oluyor. Yani şimdi üzerine güneş batmayan bir İstiklal Marşımız var. Endenozya'da güneş doğarken, ABD'de güneş batıyor. Oradaki okul eğitime başlarken İstiklal Marşı okuyor, onlar uyurken Amerika'daki uyanıyor ve İstiklal Marşı ile devam ediyor. İstiklal Marşı bugün bütün dünyada 7 kıtada söyleniyor. Çünkü bu okullar İstiklal Marşı ile başlıyor. Bunların oluşumunda çok uzak diyarlarda bir manevi lider var. O manevi lidere buradan bugün Türkiye'nin birkaç şehrinden daha olduğu gibi selamlarımızı, sevgilerimizi bu gençler adına minnetlerimizi gönderiyoruz."

Program sonunda öğrenciler, Maraş dondurmasını kesmeye çalıştı, ardından şarkı ve türküleri ile gönülleri coşturdu. Yabancı öğrenciler, akşam da Hanefi Mahçiçek Stadyumu'nda düzenlenen programda sahneye çıkarak hünerlerini sergileyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber