YÖK, 10 fakülteye dekan atadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Genel Kurulu, 10 fakülteye dekan ataması yaparken, vakıf üniversitelerine dekan adayı olarak önerilen isimler hakkında ise olumlu görüş bildirdi.

Yükseköğretim (YÖK) Genel Kurulu 2012 yılının 12. toplantısını sonrasında devlet üniversitelerine ait 10 fakülteye dekan ataması yapıldı. Adıyaman, Afyon Kocatepe, Hacettepe, Kocaeli, Marmara, Mehmet Akif Ersoy, Ordu, Pamukkale ve Selçuk Üniversiteleri'nin bazı fakültelerine atamalar yapılırken, ayrıca 5 vakıf üniversitene dekan adayı olarak önerilen isimler için de olumlu görüş bildirildi. Devlet üniversitelerindeki 10 fakülteye atamaları yapılan fakülte ve atanan dekanlar ise şunlar:

?Adıyaman Üniversitesi, Diş Hekimliği'ne Prof. Dr. Yasin Çiçek, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi'ne Prof. Dr. Yılmaz İçağa, Hacettepe Üniversitesi, Hukuk Fakültesi'ne Prof. Dr. Çağlar Özel, Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği'ne Prof. Dr. Ali İhya Karaman, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne Prof. Dr. M. Emin Artuk, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Eğitim Fakültesi'ne Prof. Dr. Mustafa Odabaşoğlu, Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği'ne Prof. Dr. Varol Çanakçı, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne Prof. Dr. Ali Yılmaz, Selçuk Beyşehir Üniversitesi Ali Akkanat İşletme Fakültesi'ne Prof. Dr. Adnan Çelik, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'ne Prof. Dr. Handan Gülce.?

5 VAKIF ÜNİVERSETİSİ DEKANI ADAYINA OLUMLU GÖRÜŞ

Toplantıda ayrıca 5 vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından dekan adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen adayla ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verildi. Olumlu görüş bildirilen adaylar ise şunlar:

?Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne Prof. Dr. Zehra Durna, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne Prof. Dr. Akif Akkuş, İstanbul Üniversitesi Sabahattin Zaim Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'ne Prof. Dr. Yahya Kemal Yoğurtçu, Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'ne Prof. Dr. Şirin Tekinay, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, İİBF'ye Prof. Dr. İhsan Sezal.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber