İlk doğum gününü yeni yüzüyle kutladı

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, hayatında ilk kez kutladığı doğum gününde 20 yaşına yeni yüzüyle girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'nın bağışlanan organlarından, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yüzü nakledilen Uğur Acar için doğum günü kutlaması düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yer alan Akdeniz Restoran'da düzenlenen kutlamada Uğur Acar, yeni yüzüyle hayatında ilk kez doğum günü pastası kesti.

Bu zamana kadar hiç doğum gününü kutlamadığını söyleyen Acar, 20 yaşına da yeni yüzüyle merhaba dedi. Yeni yüzüyle ilk kez doğum günü kutladığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Acar, en mutlu gününde yeni yüzü olmasında da mutlu olduğunu söyledi. Acar, "21 Ocak'ta bana en güzel hediye doktorlarım tarafından verildi. İnşallah birinci yılımızda beraber oluruz.? dedi.

Düzenlenen programa katılan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de Türkiye'nin ilk yüz naklinin yapıldığı 21 Ocak'ın, Türkiye ve Uğur Acar'ın hayatı açısından önemli bir tarih olduğunu söyledi. Kendisi için Acar'ın hem personeli hem de değerli bir insan olduğunu belirten Kurtcephe, ?Uğur, bizim oğlumuz gibi. Onunla birlikte daha keyifli günlerde beraber olacağız.? dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Kurtcephe, Uğur Acar'a hediye ettiği takım elbiseyi giymesini istedi. Daha sonra Uğur Acar, Rektör İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkan Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ile ameliyata katılan diğer doktor ve hemşireler hep birlikte doğum günü pastasını kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber