Gökçek'e kadınlardan teşekkür plaketi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e son günlerin gündeminde olan kürtaj konusunda sessiz çoğunluğun duygularını en iyi şekilde ifade ettiği için Artı Yaşam Derneği tarafından teşekkür plaketi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artı Yaşam Derneği ve Aylık Kadın Dergisi Turuncu tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıya katılan Başkan Melih Gökçek aldığı palaketin anlamlı olduğunu belirterek, "Özellikle Türkiye'de sesi çok çıkan bir grubun çoğunluk olan sessizleri susturmak maksadıyla yaptıkları gayret çok açık. Sessiz çoğunluk aslında bizim söylediklerimizi tasvip ediyor. Ama gürültülü azınlık çoğunluk gibi gözüküyor. İşin en kötü tarafı da yasa dışı örgütler CHP ile el ele vererek bu işi kampanya haline getirmeye çalışıyor. Tabi kaybeden mutlaka sonunda onlar olacak." dedi.

Canı verenin Allah olduğunu söyleyen Başkan Gökçek konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Ben şunu ifade etmek istiyorum, biz kesinlikle canı veren Allah'tır alacak da Allah'tır buna inanıyoruz buna iman ediyoruz. Kadın bedeni üzerinde kimsenin hakkı yok bunu herkes kabul ediyor. Ama bir çocuk karında da olsa dışarıda da olsa artık o canıyla Allah'a emanettir. Onun canını alacak olan da Allah'tır biz buna iman ediyoruz. Buna inanıyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Doğan bir çocuğu öldürmüşsün veya anne karnında olan bir çocuğu öldürmüşsün bunun arasında bence hiçbir fark yok."

'BİZİM DİNİMİZDE DE ZARURET HER ŞEYİ MEŞRU KILAR'

Daha önce kürtajla ilgili sözlerinin yanlış yorumlandığını belirten Gökçek, "Ben bir ifade kullandım o ifadeyi de çarpıtmak suretiyle hemen üzerimize gelmeye başladılar. Mecazi manada bir yaklaşım yaptım dedim ki o çocuğu öldürüyorsun o çocuğu öldüreceğine kendi kendini öldürmeyi düşünür müsün? Bu olur mu sana birisi bunu yapsa ne dersin. Bu lafı aldılar çevirdiler ettiler alakası olamayan konulara getirdiler kesinlikle böyle bir şey yok. Her zaman istisnalar baki istisnalar kaideyi bozmaz. Bizim dinimizde de zaruret her şeyi meşru kılar. Zarurete hiç kimsenin itiraz ettiği de yok. Ama bunun karşılığında keyfi olarak cana kıyamazsın o can taşıyor. Acaba siz anne karnında iken size kıysalar ne derdiniz nasıl değerlendirirdiniz. Annenizi bir cani olarak kabul etmez miydiniz yüz yüze gelip konuşabilme imkanı olsa. Biz bunları ifade etmek istiyoruz? dedi.

Turuncu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Halise Çiftçi ise Başkan Gökçek'e "Kadınların sesi olduğunuz için size teşekkür ediyoruz. Çok sesi çıkmayan çok sesi duyulmayan ama çoğunluk olan bir kitklenin sesi olduğunuz için size teşekkür ediyoruz." diyerek plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber