Çevre için yürüdüler

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Çankırı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çeşitli etkinlikler düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinlik çerçevesinde Çankırı Büyük Otel önünden Belediye Meydanı'na kadar çevre yürüyüşü yapıldı. Çocuklar ellerinde pankartlar ile çevre duyarlılığına değindi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden programda konuşma yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bülent Yeğin, canlıların ilişkilerini karşılıklı dayanışma içinde sürdürdüğü çevrenin, tüm dünyada korunması gereken bir bütün olduğunu söyledi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün tek başına çevre ile ilgili sıkıntıları çözmesinin imkansız olduğunu vurgulayan Yeğin, ?Şehir olarak topyekûn şekilde hareket edilirse, o zaman Çankırı yaşanabilir bir çevreye sahip olabilir. Bu yüzden herkesi çevre konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.? dedi.

Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayır ise kötü havanın insan sağlığını etkileyen en önemli faktörlerden birisi olduğunu belirtti. Çevre kirliliğine teknolojiyi göstermenin doğru bir yaklaşım olmadığını aktaran Çayır, ?Teknoloji insanla var oldu, insanla gelişti. Teknolojiyi nasıl kullanacağımız bizim tercihimiz. Buradaki asıl sorun teknolojik yaşamın ilerlemesi ile insanlığın ilerlemesinin paralellik gösterememesi. Doğa konusunda düşünmeden atılacak her adım, geri dönüşü olamayan ağır kayıplara neden olabilir.? diye konuştu.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da çevre bilincinin oluşmasında eğitimin önemli olduğuna vurgu yaptı. Özcan, "Dünya atalarımızın mirası değil, çocuklarımızın bize emanetidir." ifadesini kullandı.

Konuşmalardan sonra İsmet İnönü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından 'Umutları Gözyaşıyla Karışmış Doğa' isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. Çeşitli etkinliklerle devam eden program, 'En Temiz Köyüm, Okulum' yarışmasında dereceye girenlere hediyeleri verilmesiyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber