1 yıl süren müthiş takip

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 1 yıllık çalışmanın ardından bu sabah sokakta uyuşturucu satan ?torbacılara" yönelik düzenlediği operasyon sonrasında bazı görüntüleri basın mensupları ile paylaştı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görüntülerde filmleri aratmayan sahneler yer alıyor. Klipte, özel harekat polisinin destek verdiği baskınlardan, havadan yapılan takibe, uyuşturucudan etkilenen bir kişiye yapılan müdahaleye ve sokak satıcılarıyla yapılan pazarlığa kadar kameralara kaydedilen bir çok görüntü yer aldı.

İstanbul Narkotik Polisi son 1 yıldır yaptığı çalışmalarda sokakta uyuşturucu satan "torbacılara" ve sokak satıcılarına uyuşturucu temin eden "üst torbacılara" operasyon son 10 günde 2 operasyon düzenledi. Özel yetkili savcı tarafından yürütülen soruşturmada 110 kişi gözaltına alındı. Son iki operasyon ve öncesinde polisin yaptığı çalışmalar polis kamerasına da yansıdı.

OPERASYONLAR KLİP OLDU

Narkotik polisi, ara operasyon ve takiplerle 1 yıldır gizlilikle sürdürülen çalışmanın görüntülerini derleyerek, uyuşturucu çalışmalarıyla ilgili bir klip yaptı. O görüntülerde, operasyon öncesi brifingler, polisin çıkışı, olay yerine yapılan sevkler, helikopter görüntüleri, özel harekat polisinin yaptığı baskınlar, evlerde yapılan aramalar, narkotik köpeklerinin yaptığı aramalar, ele geçirilen uyuşturucular, bir adrese yapılan baskında gözaltına alınan zanlılar, araçlı takip ve baskın görüntüleri yer aldı. Görüntüler arasında geçişlerde İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün simgesi ?Pars" kullanılırken, görüntüler arasında uyuşturucu krizine girmiş bir kişinin canlandırması da kullanıldı.

SOKAK PAZARLIKLARI GİZLİ KAMERAYLA ÇEKİLDİ

Sokak satıcılarına uyuşturucu sağlayan ?üst torbacılar" ve sokak satıcılarına yönelik son yılların en büyük ?torbacı" operasyonun ardından dağıtılan görüntülerde, bir şüpheliyle polisin sokak ortasında uyuşturucu pazarlığı yaptığı görülüyor. Polis kamerasının kayıtta olduğu anlarda geçen diyaloglarda, müşteri kılığındaki polis uyuşturucunun kalitesini sorarak ? bakabilir miyim" diye soruyor.

Zanlı ise uyuşturucunun üzerinde olmadığını söylüyor. Polis, ısrar edince zanlı ?Ver parayı getireyim" diyor. Polisin ?sen beni tanımıyorsun ben seni tanımıyorum. Nasıl para vereyim" diyor. Uyuşturucuyu temin edecek zanlı para almadan uyuşturucuyu getirmeye yanaşmayınca, polis parayı veriyor ve zanlı oradan uzaklaşıyor. Bir süre sonra zanlı elinde getirdiği malzemeyi müşteri kılığındaki polise teslim ediyor.

Bir diğer görüntüde ise gizli kamerayla müşteri kılığında bir adrese giden polis, pencereden evdeki kadına para uzatıyor, ?bir tane de bana versene, güzelse geleceğim bak" diyor kadın arayı alıyor, müşteri kılığındaki polise istediğini veriyor. Uyuşturucu olduğu iddia edilen paket yere düşüyor. Polis paketi yerden aldıktan sonra kadınla toplu pazarlık yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber