Bozdağ: Laikliğe aykırı bir hükmün laikliğe uygun hale getirilmesi esastır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa'nın 136. maddesinin laiklik ilkesine aykırı düzenlemiş bir madde olduğunu belirterek, ?Anayasanın 136. maddesine baktığımızda orada bir müdahaleci laiklik anlayışını görüyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

O fevkalade yanlış. Biz onu ifade ettik. Söylediğimiz şey bundan ibarettir. Laikliğe aykırı bir hükmün laikliğe uygun hale getirilmesi esastır. Bizim söylediğimiz o." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'ndaki makamında Türkçe Olimpiyatları için Ankara'ya gelen öğrencileri kabul etti. Kabul sonrası gazetecilerin sorusunu cevaplayan Bozdağ şöyle konuştu:

"Benim dediğim şey gayet açık. Şunu ifade ettim; anayasanın 136. maddesi laiklik ilkesine aykırı bir şekilde düzenlenmiş bir maddedir. Laiklik, dinin devlete, devletin dine karışmamasıdır. Her dinin ve o dine inanan herkesin sigortasıdır, teminatıdır. Hem laiklik dinlere ve o dine inananlara müdahale etmez, hem de başkalarının müdahale etmesine izin vermez. Herkes inandığı dinin gerekleri ne ise onu dilediği gibi yaşar. Bunun teminatı da laikliktir. Oysa ki anayasanın 136. maddesine baktığımızda orada bir müdahaleci laiklik anlayışını görüyoruz. O fevkalade yanlış. Biz onu ifade ettik. Söylediğimiz şey bundan ibarettir. Laikliğe aykırı bir hükmün laikliğe uygun hale getirilmesi esastır. Bizim söylediğimiz o."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber