MİT, uzman-yetişmiş personel arıyor

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), iş hacmi ve yeni çalışmalar kapsamında uzman-yetişmiş personel alacağını duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayrıca göreve yeni başlayan personelin deneyim eksikliği olduğu ifade edildi.

MİT 2011 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Raporda, kurumsal kabiliyet ve kapasitenin değerlendirilmesi yapıldı. MİT, üstünlükler bölümünde, "Personelimiz özel yaşamlarından feragat ederek kendilerinden beklenen görevleri özverili, çalışkan, sorumluluk sahibi, konularına hakim, dinamik, dürüst ve sabırlı bir şekilde yerine getirmektedir. Bu görevleri yaparken, teknolojik imkanlardan azami düzeyde istifade edilmesi, zaman ve işgücü tasarrufu sağlamanın yanında, bilgilere hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlamaktadır. Teşkilatımız mevzuat bilgisi ve iş deneyimi olan personelden oluşmaktadır. Personel mevzuatı öğrenmedeki istekliliği ile gelişimine katkı sağlamaktadır. Mesteşarlık misyon ve vizyonuna uygun olarak mesteşarlık bünyesindeki tüm ünitelerimiz uyum içerisinde çalışmaktadır. Hizmetlerin yürütülmesinde müsteşarlık personeli, emekli olan personel ve dul-yetimleri ile sevgi ve saygı esasları çerçevesinde iletişim kurmakta, bu şahısların taleplerini mevzuat ve imkanlar ölçüsünde en kısa sürede karşılamaya çalışmaktadır." değerlendirmesini yaptı.

MİT'in raporunda, "İş hacmi ve yeni çalışmalar kapsamında uzman-yetişmiş personele gereksinim duyulması, göreve yeni başlayan personelin deneyim eksikliği, beden gücüyle çalışan teknisyen ve sanatkarların yaş ortalamasının yüksek olması" zayıflık olarak sıralandı.

Değerlendirme bölümünde de 2011 yılı bütçesinin harcamaların ek kaynakların kullanımı ile birlikte yüzde 100'e yakın oranlarda ulaştığı belirtiliyor. 2011 yılı içerisinde 123 adet ödenek gönderme belgesi icmali düzenlenerek merkez ve bölge ünitelerine toplam 618 milyon 347 bin 588 TL ödenek gönderildi. 8 adet tenkis belgesi icmali düzenlende ve 2 milyon 220 bin 807 TL ödendi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, teşkilatın sürdürmekte olduğu görevin gizlilik ve hassasiyetinin gereğini yerine getirmenin yanında, mevzuatın elverdiği alanlarda, hizmetinde olduğu milletine karşı hesap verebilir bir kurum olma sorumluluğuyla hareket ettiğini söyledi. Türkiye'nin ulaştığı demokratik değerler ışığında, istihbaratın gerektirdiği gizliliği, idari konularda şeffaflık ilkesi ile bir araya getiren teşkilatın milletinden aldığı güç ve kaynakları, milletin hizmetinde kullanma bilinci içinde 2011 yılı faaliyet raporunu hazırladığını ifade eden Fidan, teşkilatın bugün olduğu gibi gelecekte de ülkesine en iyi şekilde hizmet etme hedefi doğrultusunda ve kaynaklarını etkin ve verimli kullanma bilinci içinde faaliyetlerini sürdüreceğini vurguladı.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber