Vakfıkebir'de bir günde 93 ünite kan toplandı

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Merkez Eski Camii, önünde kurulan Kızılay Kan Merkezi bir gün boyunca toplam 93 ünite kan topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılay'ı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Yusuf Bahadır, kurdukları Kızılay çadırı yanındaki Kan Alım Merkezi'ne kan vermek için başvuruda bulunan insanların duyarlıklarının kendisini memnun ettiğini belirtti. Bahadır, ?Kanın insandan başka bir kaynağı yok. Bugün bir organ ne ise kanda o. Kanın güvenli olması lazım. Güvenli olması için ihtiyaca yönelik sürekli bağışçılardan olması gerekiyor. Bunun içinde biz sürekli ekipler düzenliyoruz. Bu ekiplerimiz vatandaşlardan aldığımız bir ünite kan, sadece 3 kişiye faydası olabiliyor.? dedi.

Bir insanlık görevi olarak kan vermek amacı ile Merkez Eski Camii'nin önünde kurulan Kızılay Kan Merkezi çadırına geldiğini söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Serdar Hatipoğlu, "Birkaç kişiye hayat verebilirsek ne mutlu bize. Her vatandaşın birilerine yardım etme adına bu görevi yerine getireceğini düşünüyorum ve getirmesi gerektiğine de inanıyorum.? şeklinde konuştu.

Merkez Eski Camii, önünde kurulan Kızılay Kan Merkezi çadırına, jandarma, sağlık personeli ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Vakfıkebirli vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber