Öğretmenler, kendilerine saygı için sessiz yürüyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen), öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasına, rencide edilmesine ve şiddete maruz kalmasına tepki için sessiz yürüyüş düzenleyecek.

Yarın İstiklal Caddesi boyunca yapılacak sessiz yürüyüş Tünel'de başlayacak, Taksim'de sona erecek. Saat 12.00'de Tünel'de buluşacak olan öğretmenler, sessiz yürüyüşleriyle kendilerine yapılan haksızlıklara dikkat çekecek. Yürüyüşe, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da katılacak.

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklamada, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına karşı çıkmak için ?sessiz' yürüyüş düzenleneceği bildirildi. Öğretmenlerin ömrünü, kötülüklerin anası olan cehaletle mücadeleye adadığı, insanla ilgilenmek gibi ciddi ve önemli bir görevi ifa ettiği vurgulanan açıklamada, "Eğitimin temel unsuru öğretmenlerimize yapılan haksızlıkları hep birlikte haykırmak için bütün öğretmenler İstanbul İstiklal Caddesi'nde buluşuyoruz. ?Öğretmenlik kutsal meslektir, peygamberlik mesleğidir, fedakarlık işidir' söyleminin ötesine geçmeyen bakışın, Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında gelen eğitimin en temel unsuru olan öğretmenlere gereken değerin verilmesini hatırlatmak, geleceğimizin mimarlarına hak ettikleri ücretin verilmesi gerektiğini ilgililerine bir kez daha duyurmak için ?Öğretmene Saygı' yürüyüşü gerçekleştiriyoruz" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber