Beyşehir'de dünya şampiyonu tekvandocuya altın ödülü

Güney Kore'nin Pocheon şehrinde düzenlenen Dünya Üniversiteler Tekvando Şampiyonası'nda Türk milli takımına 80 kiloda altın madalya kazandıran Beyşehirli milli sporcu Yunus Sarı, belediye başkanı Taşçı tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

80 kilo da dünya şampiyonu olan milli tekvandocu Yunus Sarı, antrenörü Nafiz Çakır ile birlikte Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı'yı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve elde ettiği başarıdan ötürü milli tekvandocuyu kutlayan Başkan Taşçı, "Beyşehir adına gerçekten gurur duyduğumuz bir tablo. Ama inşallah daha nice gençlerimiz yetişerek dünya şampiyonu olacaklardır. Türkiye'mize ve Beyşehir'imize dünya şampiyonluğunu kazandırdığın için ne kadar övünsek azdır. Daha yaşın çok genç ve ileride ülkemize kazandıracağın daha çok kupa ve şampiyonluklar olduğuna inanıyorum. Kendi evladım, kendi çocuğum kazanmış gibi gurur duydum ve mutlu oldum. Aslında bizim Yunus'u davullarla zurnalarla şehrin girişinde karşılamamız gerekirdi. Ama sayelerinde artık dünya şampiyonluğu bile normal bir duruma geldi. Başka bir şehirde olsa herhalde yer yerinden oynardı. Bir şehrin bu noktaya gelebilmesi, bir dünya şampiyonluğunu bile normal hale getirebilmesi Yunus ve kardeşleri sayesinde gerçekleşti" dedi.

Antrenör Nafiz Çakır ise, Belediye Başkanı İzzet Taşcı'ya tekvando sporuna verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederken, bu desteklerinin daha da artmasının en büyük arzuları olduğunu ifade etti. Çakır, Yunus gibi sporcuların diğerlerine de ön ayak olduğunu ve onunla birlikte diğer başarıların da geldiğini belirtti. Konuşmaların ardından Başkan Taşcı, dünya şampiyonu milli tekvandocu Yunus Sarı'yı çeyrek altınla ödüllendirildi. Aynı zamanda milli tekvandocuya ve antrenörüne plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber