Sivas'ta 3 ton atık pil toplandı

Sivas Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü 'Atık Pil Toplama Kampanyası'nda, 3 ton atık pil toplandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, çocukların şimdiden eğitilmesiyle sorunların aşılmış olacağını söyledi. Belediye ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği kampanya çerçevesinde en fazla atık pil toplayan okullara plaket verildi.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla program düzenlendi. Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Selçuklu Sosyal Tesisleri önünden Buruciye Medresesi'ne kadar çevre yürüyüşü yapılmasıyla başladı. Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ?Düzenlediğimiz atık pil kampanyası için bir araya geldik. Bu kampanyada emeği gecen öğretmen arkadaşlara, öğrencilerimize ve bu projeyi başlatan başta Belediye başkanımız olmak üzere belediyemize çok teşekkür ediyorum.? dedi.

?1 TONDAN FAZLA PİL TOPLAMIŞLAR?

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise ?Melek Reşit Anaokulu'nda bir programa katılmıştım. 1 tondan fazla pil topladıklarını görmüştük, bu kadar çocuğun bu büyük işi nasıl başardığını tabi düşünmeden edemedim. Şehir kirletiliyor, çekirdek kabukları problem çevreyi kirletmememiz gerekiyor. Bir Müslüman'a yakışan çevresini korumak, insanı korumak, kendini korumak, şehri korumaktır? ifadelerini kullandı.

Daha sonra en fazla pil toplayan okullara plaketleri verildi. Ayrıca programa katılan öğretmenler, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e doğa ve çevreye verdiği önemden ötürü çiçek ve plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber