Bakan Yıldız, temennisini açıkladı: Bu rakam varilde 90 dolar civarındaki bant

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ham petrol fiyatının gerçek değerini bulmasını temenni ettiğini, bu rakamın varil başına 90 dolar civarındaki bir bant olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 22:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu fiyat bandının, dünyada kabul gören rakam olduğunu dile getiren Yıldız, ?Onun haricindeki rakamların bizim zararımıza olduğunu söylemek istiyorum.? dedi.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'ye gelen çocukları makamında kabul eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, program sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Petroldeki indirimin devam edip etmeyeceği yönündeki bir soruya Bakan Yıldız, özellikle rafine satış fiyatlarında ürünlerin, Akdeniz havzasındaki fiyatının dolarla çarpılması ile beraber bir referans fiyatın oluştuğunu kaydetti. Ham petrol fiyatlarında yaşanan gelişmelerin piyasaya hemen yansıdığını anlatan Bakan Yıldız, ?Bu düşüşün devam etmesini biz de istiyoruz. Ben yarın düşecek ve yükselecek diyemem. Durum, piyasadaki ham petrol fiyatlarının ve TL'nin dolar karşısındaki değeri ile ilgilidir." diye ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber