İbrahim Yazıcı: 3 yıl bitmeden Avrupa Kupalarında çeyrek final vaat ediyorum

Bursaspor'un 48. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan İbrahim Yazıcı, ?3 yıl içinde Türkiye'de bileği bükülmeyen bir takım değil, ?3 yıl bitmeden Avrupa kupalarında çeyrek final oynayacak bir kulüp' vaat ediyorum.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursaspor'un 48. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan İbrahim Yazıcı, ?3 yıl içinde Türkiye'de bileği bükülmeyen bir takım değil, ?3 yıl bitmeden Avrupa kupalarında çeyrek final oynayacak bir kulüp' vaat ediyorum.? dedi.

Yazıcı, Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilen kongrede, UEFA'nın verdiği 1 yıl Avrupa'dan men kararını değerlendirdi. Kararda en ufak ihmallerinin bulunmadığını dile getiren Yazıcı, ?Büyük olasılıkla CAS'ta bozulacaktır. Bu Türkiye'ye verilmiş bir cezadır. Bursaspor'un hiçbir yere borcu yoktur.? diye konuştu.

?BURSASPOR YENİ STATTA FİGÜRAN ASLA OLMAZ?

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan stat konusuna da değinen Yazıcı, şöyle konuştu: ?Bu konuda kimin ne katkısı olacaksa teşekkür ediyorum. Ancak Bursaspor maçlarını oynayacağı bu yeni statta da sadece figüran olacağı asla doğru değildir. Eğer sadece bir yeşil saha ve iki kale direği Bursaspor'un olacaksa, kasasına seyirci hasılatından başka bir şey girmeyecekse Bursaspor'un kazancı ne olacaktır. Atatürk Stadı'ndan çıkmanın ne anlamı olacaktır. Yeni stat, benim kimseyle hesabım yok. Sadece hakikatleri paylaşmak istiyorum. Yeni stat Bursaspor için, taraftarlar için yapılıyorsa, stadın içi ve dışı bütün sabit gelirleri ile Bursaspor'un olmalı. Bakın Türkiye'deki yeni statlara. Tüm gelirler, o statta maç oynayan kulüplerindir. Aksini ne ben ne de taraftarımız kabul etmeyecektir. Bu konuya bir an önce açıklık getirilmesini istiyorum.?

?BURSASPOR İÇİN SEFERBER OLMUŞ GÖRÜNENLER LAFTA?

Atatürk Stadı'nda daha önce yaptıkları tadilatın bedelinin çok ağır olduğunu belirten Yazıcı, bu parayla iki dünya yıldızını Bursa'ya getirebileceklerini kaydetti. Bu harcamayı yapmazsa Şampiyonlar ligi maçlarının Bursa'da oynanamayacağını, bunun da Bursa'ya hakaret olacağını vurguladı. Bu iş için seferber olmuş gibi gösterilenlerin lafta olduğunu belirten Yazıcı, ?Bursaspor kendi yağıyla kavrulan bir kulüp. Bu söylediklerimden kimse alınmasın. Benim kimseyle bir alıp veremediğim yok. Bu koltuklar babamızın malı değil. Gün gelecek devredeceğiz.? şeklinde konuştu.

Kendisi döneminde üyelerin arttığı yönündeki eleştirilere ise şampiyon takıma herkesin üye olmak isteyeceğini ve üye artışının şampiyon olduktan sonra gerçekleştiği şeklinde cevap veren Yazıcı, şampiyonluktan sonra göğüs reklamı alınamaması konusunda ise kendilerinin suçlu olmadığını vurguladı.

?BAŞKA TAKIMIN BAYRAĞININ ASILMASINA TAHAMMÜL EDEMİYOR?

Yazıcı, şunları dile getirdi: ?Bunu Bursaspor'un başarısızlığı olarak görenlere şunu söylemek istiyorum, 5 yıl önceki Bursaspor ile bugün ki arasında siyah ile beyaz kadar fark var. Artık Bursa'da başka takımların bayraklarını görüyor musunuz, yok. Benim Bursalım, başka bir takımın bayrağının caddesine asılmasını kendine zul görüyor, buna tahammül edemiyor. Bursaspor artık duruşu olan lider bir kulüptür. Doğruluktan asla taviz vermemiş bir kulübüz biz. 5 yıldır neler yaşadığımı bir ben bilirim, bir de Allah. Gözaltına alındım, evlere bile baskınlar yapıldı, tutuklandık. Sonuç, Bursaspor ter temiz.?

?BÜLENT ARINÇ'A TEŞEKKÜRLER?

Şike olayları üzerine Fenerbahçe camiasının takımı ve başkanları arkasında durduğuna dikkat çeken Yazıcı, ?Niye bütün Fenerbahçe camiası sokaklarda, camiası başkanının arkasında, biz şikeye bulaşmadan şampiyon olduk diye mi. Biz bu sıkıntılı günler yaşarken kimse sokağa çıkmadı. Yinede yanımızda duranlar da oldu. Bizim yanımızda olan ve bize moral veren Bülent Arınç'a teşekkür ediyorum. Kimlerin kıs kıs güldüğünü, kimlerin bu işin parçası olduğunu da biliyorum. 5 yıl kolay geçmedi. Hepiniz daha büyük başarı istiyorsunuz, bu hakkınız. Ama büyümenin en önemli unsuru kalıcı gelirdir. Ama bir adım yürüyemedik.?

?AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATTIK?

?Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin başta stadyum olmak üzere kalıcı gelirlerde elimizin üstüne elini koymasını istiyoruz.? diyen Yazıcı, transfer konusunda ise şunları kaydetti: ?Şampiyon takımların aldığı bir oyuncunun bedeli, bizim yaptığımız bütün transferlerin üzerindedir. Ayağımızı yorganımıza göre uzattığımız için, şampiyonluğu bu şehre bu imkanlarla getirdiğimiz için mi suçluyum. Alt yapılardaki başarıları niçin konuşmuyorsunuz. Bu sene kupa üstüne kupa almışız. Üstelik kadromuzda yıldızlar var. Göreceksiniz onlar Bursaspor'u başarıya taşıyacaklardır. Bu senede onlar arasından A kadroya taşıyacağımız oyuncularımız olacak.?

?RAKİPLERİMİZDEN ÇEKMEDİK, BUNLARDAN ÇEKTİĞİMİZ KADAR?

Bütün başarılara rağmen kendilerini eleştirenlere kızan Yazıcı, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: ?Ligdeki rakiplerimizden çekmedik, bunlardan çektiğimiz kadar, bir yandan ligdeki kulüplerle uğraş, bir yandan bunlarla. Avrupa kulübü olmanın koşulu kalıcı gelirdir. Önümüzde üç yıllar dönemde Bursa bize destek verirse, söz veriyorum, Türkiye'de bileği bükülmeyen bir kulüp olmak yetmez,3 yıl bitmeden Avrupa kupalarında çeyrek final oynayacak bir kulüp vaat ediyorum. Bursa sanayi şehridir. Bursa, Türkiye ekonomisinin can damarıdır, aortudur. Kimsenin cebindeki para bizi ilgilendirmez. Bursaspor vakfına herkes destek versin. Bursaspor'u 3 yıl bitmeden Türkiye'ni en güçlü kulübü yapacağımın sözünü de veriyorum. Yeter ki sahip olduğumuz gücü bilelim ve birbirimize sahip olalım.?

3 yıldır büyük bir uyum içinde çalıştığını söylediği Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'a teşekkür eden Yazıcı, ?Bursa bana destek verirse, Allah da bana izin verirse, o devasa bütçelere ulaştığımızda yapacaklarımızı tahmin bile edemezsiniz. Eğer Bursa bu ideallere destek verecekse beni başkan yapın diyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber